«Πονέσαμε»! Αγοραστής κατέστρεψε Ferrari F40 σε test drive

Auto

Μία Ferrari F40 έγινε κομμάτια στην Αυστραλία κατά τη διάρκεια test drive από μελλοντικό αγοραστή.

Πόσο κοστίζει μία Ferrari F40; Η απλή απάντηση είναι απλή: Αν δεν είστε εκατομμυριούχος, πιθανώς δεν θα μάθετε ποτέ. Μάλιστα αν δεν έχετε… μαζέψει 1.000.000 ευρώ (από εκεί ξεκινούν οι τιμές) μην ξεκινήσετε το ψάξιμο.

Μην ξεχνάμε πως η F40 είναι θρύλος. Το ιταλικό τετράτροχο ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο (το 1990) και πιθανώς το πρώτο που έσπασε το φράγμα των 300 χλμ (320 χλμ) τελικής ταχύτητας. Παίρνει κίνηση από ένα δίλιτρο twin-turbo V8 μοτέρ που αποδίδει 471 ίππους, με το μύθο να «λέει» πως οι Ιταλοί ανακοίνωναν χαμηλότερη ιπποδύναμη και στην πραγματικότητα η ισχύς, ήταν πάνω από 500 ίππους.

Από τις πρώτες στιγμές που κυκλοφόρησε όλοι μιλούσαν για ένα δύσκολο (στην οδήγηση) αυτοκίνητο και τα πολλά που καταστράφηκαν σε ατυχήματα το αποδεικνύουν. Στην Αυστραλία και στο Gold Coast φαίνεται πως δεν το υπολογίζουν πολύ αυτό. Έτσι δίνουν για δοκιμή το πολύτιμο και δύσκολο αυτό όχημα σε πωλητές ή και επίδοξους αγοραστές χωρίς εγγυήσεις. Η δημοσίευση από ειδησεογραφικό site του Gold Coast αναφέρει πως στην Ferrari F40 που καταστράφηκε (είχε αξία άνω του 1.700.000 ευρώ ή 2 εκατομμυρίων δολαρίων) ήταν ο πωλητής και ο μελλοντικός αγοραστής και το αυτοκίνητο είχε προσωρινές πινακίδες κυκλοφορίας (κάτι σαν ΔΟΚ). Ως τώρα δεν έγινε γνωστό αν οδηγούσε ο πελάτης ή ο υπάλληλος.

Τα καλά νέα είναι ότι τα πρότυπα ασφαλείας της δεκαετίας του ’80 έσωσαν τους δύο επιβάτες οι οποίοι βγήκαν από το αυτοκίνητο χωρίς τραυματισμούς. Η ταυτότητα του οδηγού δεν αποκαλύφθηκε, ούτε είναι σαφές τι ακριβώς προκάλεσε το ατύχημα. Η αστυνομία φαίνεται να στρέφεται προς την υπερβολική ταχύτητα, κάτι που είναι… λογικό και η π΄ρωτη επιλογή κάθε φορά που εμπλέκεται μία F40 σε ατύχημα.

(newsauto)

(Newsauto – φωτο:pexels)