Το Κρεμλίνο ανέφερε την Τρίτη ότι οι δύο Αμερικανοί πολίτες οι οποίοι αιχμαλωτίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ πολεμούσαν δίπλα στους Ουκρανούς και σήμερα κρατούνται στο κατεχόμενο Ντονέτσκ θα μπορούσαν να τιμωρηθούν ακόμη και με τη θανατική ποινή.
“Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτε, γιατί πρόκειται για δικαστικές αποφάσεις. Δεν τις σχολιάζουμε ούτε έχουμε δικαίωμα να επέμβουμε σε αυτές”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει πού βρίσκονται οι δύο άνδρες, αφότου οι οικογένειές τους ανέφεραν ότι δεν γύρισαν ποτέ από μια αποστολή στην ευρύτερη περιοχή του Χαρκόβου, συμπλήρωσε ο Πεσκόφ.
Τη Δευτέρα, το Κρεμλίνο ανέφερε ότι οι δύο Αμερικανοί που κρατούνται από τους Ρώσους και τους φιλορώσους συνεργάτες τους στην Ουκρανία δεν καλύπτονται από τη Σύμβαση της Γενεύης και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν συνέπειες για τις πράξεις τους ως “μισθοφόροι”.
Οι δύο Αμερικανοί βρίσκονται πλέον στο κατεχόμενο από τους Ρώσους τμήμα της ουκρανικής περιφέρειας του Ντονέτσκ, μετέδωσε νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο πηγή.
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ηράκλειο: Εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός σε υπό κατασκευή οικία
- Θεσσαλονίκη: 5 φορτηγά γέμισαν με πεταμένα στους δρόμους ογκώδη αντικείμενα μέσα σε 90 λεπτά
- Πατέρας νύφης φοράει κωδικό QR Paytm και οι καλεσμένοι…σαρώνουν για το δώρο! vid
- Όπου φύγει φύγει οι άρρενες Ουκρανοί για να γλιτώσουν την επιστράτευση, video
- «Λερναία Ύδρα» η Ρωσία! Εκεί που πάνε την «χτυπήσουν» σε κάτι, τους «βγαίνει» από αλλού
- Η αντίδραση της Taylor Swift σε viral βίντεο με κορίτσια που χορεύουν το τραγούδι της σε γάμο
- Β. Κορέα: Ξεχάστε την αποπυρηνικοποίηση
- Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται σήμερα το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο αφιερωμένο στον φαραωνικό πολιτισμό
- Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ της Ιορδανίας
- Άφωνος ο Πρίγκιπας Χάρι με ερώτηση Ινδού κωμικού – Απλά τον κοιτούσε! vid









