Τέλος σε κάθε σενάριο για καθολική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος, αλλά και για μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα.
Με το δημοσιονομικό χρέος να εκτινάσσεται το περασμένο έτος στο 206% του ΑΕΠ, το ιδιωτικός χρέος να ξεπερνά κάθε προηγούμενο και τα ελλείμματα να διογκώνονται λόγω πανδημίας, οι ελέγκτες ενέκριναν μεν με συγκρατημένη αισιοδοξία το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2022, αλλά απέκλεισαν οποιαδήποτε πρόσθετη φοροελάφρυνση.
Εντονότερη ανησυχία, μάλιστα, φαίνεται πως προκαλούν οι οφειλές επιχειρηματιών και πολιτών προς τις τράπεζες – με πληθος μη εξυπηρετούμενων και αρρύθμιστων δανείων – αλλά και οι απλήρωτες ασφαλιστές εισφορές.
Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας στο «Βήμα της Κυριακής», μπορεί μεν οι δημοσιονομικοι κανόνες να είναι πιο χαλαροί λόγω πανδημιας, ωστόσο η δημοσιονομική επιτήρηση εξακολουθεί με αμείωτη ΄ένταση.
Αυτό σημαίνει πως μέτρα που κατά καιρούς μελετά η κυβέρνηση όπως η καθολική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης , η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος ή οι μειώσεις στη φορολογία των καυσίμων δεν μπορούν να λάβουν την έγκριση των θεσμών.
Κάπως έτσι μένει να φανεί το πώς θα κατορθώσει να διαχειριστεί το Μέγαρου Μαξίμου την τρέχουσα ενεργειακή κρίση και το κύμα ανατιμήσεων που ήδη «χτυπάει» τα νοικοκυριά, με δεδομένο πως ήδη δέχεται πιέσεις από πολίτες που έχουν μείνει εκτός των πρόσφατων εξαγγελιών, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι άνεργοι.
(Από dikaiologitika – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ραγδαίες εξελίξεις για το μακελειό στα Βορίζια της Κρήτης: Συνελήφθη 23χρονος για τη βόμβα στο σπίτι
- Νέα καριέρα για την Adele: Θα κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη σε ταινία του Τομ Φορντ
- Η προβοκάτσια που θα μπορούσε να οδηγήσει στο χάος
- ΟΟΣΑ: Το 71% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα δυσκολεύεται να βρει προσωπικό
- Ελεύθερη είσοδος σε Μουσεία, Αρχαιολογικούς χώρους και Μνημεία την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025
- Σέρρες: Ένταση, φωτιά και 29 συλλήψεις σε δομή μεταναστών – Πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς
- Αλλεπάλληλα ρεκόρ στα διεθνή Χρηματιστήρια με τις αναμενόμενες εξελίξεις στις ΗΠΑ
- Έμμα Στόουν: Η μούσα του Λάνθιμου η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με τη Χρυσή Τομή
- Έκτη τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για θέματα Διασποράς
- Σοκαριστικό βίντεο δείχνει την κατάρρευση γέφυρας στην Κίνα λίγους μήνες μετά τα εγκαίνια









