Σε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σήμερα το απόγευμα, σημείωσε ότι αν χρειαστούν περαιτέρω παρεμβάσεις, εφόσον το κρίνει σκόπιμο ο πρωθυπουργός, τότε θα παρέμβει εκ νέου η κυβέρνηση.
Πάντως, συνέχισε ο ίδιος, οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν την εξέλιξη της αγοράς.
Σχετικά με το κύμα ανατιμήσεων στην αγορά που προκαλείται και από τις αυξήσεις στις τιμές ρεύματος, φυσικού αερίου και πετρελαίου ο γενικός γραμματέας υπενθύμισε ότι βρισκόμαστε στη διαδικασία ενεργειακής μετάβασης κι αυτό δημιουργεί κάποιες επιβαρύνσεις. Πρόσθεσε όμως ότι οι ανατιμήσεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα δεν οφείλονται μόνο στο κόστος ενέργειας αλλά και στο άνοιγμα της οικονομίας μετά την πανδημία, λόγω του ότι η προσφορά δεν έχει την ελαστικότητα της ζήτησης, αλλά, συνέχισε ο ίδιος, όπως φαίνεται στους δείκτες ανάπτυξης περιμένουμε την αποκλιμάκωση σε σχέση με αυτό τον παράγοντα μέχρι τα Χριστούγεννα. Ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι αν χρειαστούν περαιτέρω παρεμβάσεις, εφόσον το κρίνει σκόπιμο ο πρωθυπουργός, θα παρέμβει εκ νέου η κυβέρνηση.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τόνισε ότι απαιτούνται περαιτέρω μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όπως η μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% και του ειδικού φόρου καυσίμων, ενώ σχετικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το ενεργειακό κόστος υπογράμμισε ότι τα μέτρα δεν αφορούν τη μεσαία και υψηλή τάση.
Επανέλαβε την πρόταση για κούρεμα του ιδιωτικού χρέους και πρότεινε, σχετικά με τη χρηματοδότηση, να αυξηθούν οι κρατικές εγγυήσεις για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των μικρομεσαίων στη χρηματοδότηση.
photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τράπεζα της Ελλάδος: Αυξήθηκαν 12,5% τα έσοδα από τον τουρισμό στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου
- Τουσκ: Η Πολωνία δεν θα διστάσει να καταρρίψει αντικείμενα που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της
- Τουρκία: Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου «ταξίδεψε» στην Κωνσταντινούπολη
- Πλεύρης για μεταναστευτικό: «Το μήνυμα είναι σαφές: φυλακή ή επιστροφή»
- Τα σταθερά τηλέφωνα επιστρέφουν για να βοηθήσουν τα παιδιά να “ξεκολλήσουν” από τις οθόνες
- Συνεδριάζει το ρωσικό Σ.Α.: «Ο Πούτιν θα κάνει μία σημαντική ανακοίνωση»
- Κυβερνοεπίθεση παρέλυσε ευρωπαϊκά αεροδρόμια: Επίσημη έρευνα για κακόβουλο λογισμικό
- Κρεμλίνο για Παλαιστίνη: Θέλουμε λύση δύο κρατών
- Η Ρωσία κατηγορεί την Εσθονία για ψευδείς ισχυρισμούς περί παραβίασης του εσθονικού εναέριου χώρου
- Μόνο αν διαβάσεις Λιακόπουλο, μπορείς να εξηγήσεις τι εξελίσσεται σε σχέση με την Μ. Ανατολή
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΔΑΝΕΙΑ

ΔΥΠΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
