Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ διαμαρτυρήθηκε σήμερα στον Αμερικανό πρέσβη, Τζόν Σάλιβαν ο οποίος εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, για αμερικανική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας, ισχυριζόμενος ότι η Μόσχα διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι γιγαντιαίες αμερικανικές ψηφιακές εταιρείες, παραβιάζουν τη ρωσική νομοθεσία παραμονές των βουλευτικών εκλογών. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπογραμμίσθηκε ότι η ρωσική πλευρά διαθέτει αδιαμφισβήτητες αποδείξεις για παραβιάσεις της ρωσικής νομοθεσίας από αμερικανικές γιγαντιαίες ψηφιακές εταιρείες στο πλαίσιο της προετοιμασίας και της διεξαγωγής των εκλογών για την Κρατική Δούμα, της Ομοσπονδιακής συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Σε σχέση με αυτό, ειπώθηκε κατηγορηματικά ότι είναι ανεπίτρεπτη η παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με τις διμερείς σχέσεις Μόσχας και Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS ο Σάλιβαν παρέμεινε στο υπουργείο Εξωτερικών 20 λεπτά και έφυγε χωρίς να κάνει δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.
photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτη ιστορία στις ΗΠΑ: Βρέθηκε ζωντανή γυναίκα που εξαφανίστηκε «χωρίς ίχνος» το 1994 (Photo)
- Ορμούζ: Η προειδοποίηση του Ιράν στο ΣΑ του ΟΗΕ κατά οποιασδήποτε “προκλητικής ενέργειας”
- Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ: Παλεύουν να σώσουν κοπέλα από την αυτοκτονία και εκείνη αντιστέκεται
- “Ζάρια” 12.000 ετών ίσως δείχνουν συνήθειες… τζόγου ήδη από την τελευταία Εποχή των Παγετώνων
- Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε σειρά ένοπλων ληστειών σε καφέ-ψιλικά και πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών
- «Καλωδιώνονται» Σαντορίνη, Θηρασιά και τα νησάκια των Καμμένων για την έγκαιρη ανίχνευση σεισμικής δραστηριότητας
- Artemis II: Αυτή είναι η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αστροναύτες – Vid
- Η «ροζ πανσέληνος» του Απριλίου έκανε χθες την εντυπωσιακή εμφάνισή της – ΦΩΤΟ
- Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα η 77χρονη που διώκεται για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της
- Ποιού είδους χώρες φαίνεται πως πλήττονται περισσότερο από την ενεργειακή κρίση που «φουντώνει»;









