ενόψει της πορείας που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα από υποστηρικτές των περίπου 600 ανθρώπων που κατηγορούνται σε σχέση με τα αιματηρά επεισόδια της εξέγερσης της 6ης Ιανουαρίου, με την εμπλοκή υποστηρικτών του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όπως δήλωσαν χθες, Πέμπτη, δύο πηγές που έχουν λάβει γνώση για το σχέδιο.
Ο φράχτης ασφάλειας είχε τοποθετηθεί μετά τα επεισόδια και απομακρύνθηκε τον Ιούλιο, μετά από έξι μήνες.
Ωστόσο, θα επιστρέψει για την επικείμενη πορεία «Δικαιοσύνη για την 6η Ιανουαρίου» που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου για την υποστήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με μία σειρά εγκληματικών κατηγοριών για άσκηση βίας, σύμφωνα με τις πηγές, που μίλησαν ανώνυμα.
Μία από τις πηγές, ένας βοηθός των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, δήλωσε ότι έχουν συγκεντρωθεί πληροφορίες που αφήνουν να εννοηθεί ότι αρκετές δεξιές οργανώσεις σχεδιάζουν να λάβουν μέρος στη διαδήλωση και ενδέχεται «να στοχοποιήσουν αστυνομικούς». Στις ομάδες αυτές είναι ενδεχόμενο να περιλαμβάνονται οι οργανώσεις Oath Keepers και Proud Boys, σύμφωνα με τον ίδιο βοηθό.
Οι ταραχοποιοί στις 6 Ιανουαρίου συγκρούστηκαν με την αστυνομία, χειροδικώντας κατά μερικών αστυνομικών, καθώς εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, αναγκάζοντας μέλη του Κογκρέσου, αλλά και τον τότε αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, να διαφύγουν από το κτίριο για λόγους ασφάλειας.
Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την εισβολή στο Καπιτώλιο. Ένας αστυνομικός που είχε δεχτεί επίθεση από τους διαδηλωτές, πέθανε την επόμενη ημέρα, ενώ τέσσερις αστυνομικοί που συμμετείχαν στην υπεράσπιση του Καπιτωλίου, αυτοκτόνησαν αργότερα.
Η άδεια για την πραγματοποίηση της πορείας την επόμενη εβδομάδα, αναφέρεται στη συγκέντρωση μέγιστου αριθμού 500 ανθρώπων στο Καπιτώλιο, αλλά αναμένεται ότι θα συγκεντρωθούν περισσότεροι, σύμφωνα με τον βοηθό του Κογκρέσου.
Η αστυνομία του Καπιτωλίου ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη ότι «μία δυναμική αστυνομική παρουσία σχεδιάζεται για την πορεία, που θα περιλαμβάνει την ενισχυμένη παρουσία των αρχών ασφάλειας.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μακρόν: Ο λαός της Βενεζουέλας απαλλάχτηκε από τη δικτατορία του Μαδούρο και αυτό είναι μία θετική εξέλιξη
- Bolywood, Chuck Norris και Rambo, υποτίθεται έκαναν την χωρίς αντίπαλο επιχείρηση των Αμερικανών
- Απίστευτο! Φορητό μηχάνημα ακτίνων Χ εντοπίζει στα σκουπίδια οικογενειακό κειμήλιο ασθενούς, vid
- Η Ισπανία αντιδρά στην αμερικανική επέμβαση στη Βενεζουέλα
- Το ΒΙΝΤΕΟ με… μουσική επένδυση που δημοσίευσε ο Τραμπ από τα χτυπήματα στο Καράκας
- Αποκλιμάκωση και λύση με πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου, ζητά η ΕΕ – Οι δηλώσεις Κόστα για τη Βενεζουέλα
- Ο Τραμπ απείλησε ανοικτά τις ηγεσίες Κολομβίας και Κούβας: «Να προσέχουν», vid
- Γυναίκα από το Μέριλαντ ισχυρίζεται ότι η εμμονή της με τους αριθμούς, τη βοήθησε να κερδίσει 50.000 δολάρια στο λαχείο
- Βενεζουέλα και Κολομβία, υποστηριζόμενες από Ρωσία και Κίνα, ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Α. του ΟΗΕ
- Ο Μεντβέντεφ καλεί τον Τραμπ να συλλάβει τον Ζελένσκι: «Μήπως ήρθε η ώρα… “θείε Σαμ”;»









