Στην έκθεση αυτή ο στρατός αναφέρει ότι “περίπου 50 στόχοι επλήγησαν στο συριακό μέτωπο”, χωρίς ωστόσο να δίνονται διευκρινίσεις.
Το Ισραήλ έχει διεξαγάγει εκατοντάδες πλήγματα στη Συρία από την αρχή του πολέμου στη χώρα το 2011, με στόχο τα κυβερνητικά στρατεύματα, ιρανικές δυνάμεις και μαχητές του σιιτικού, λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ.
Το Ισραήλ βλέπει με κακό μάτι την παρουσία στη γειτονική χώρα ιρανικών δυνάμεων, καθώς θεωρεί το Ιράν τον χειρότερο εχθρό του.
Μόλις χθες, Τετάρτη, το Ισραήλ εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία: σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana, ένας Σύρος στρατιώτης σκοτώθηκε στην επίθεση αυτή εναντίον στρατιωτικής θέσης κοντά στη Δαμασκό, ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.
“Δεν σχολιάζουμε πληροφορίες που παρουσιάζονται στα ξένα μέσα ενημέρωσης”, αντέδρασε ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος σπάνια επιβεβαιώνει πληροφορίες για τις επιχειρήσεις του στη Συρία.
Μία εκπρόσωπος του στρατού επισήμανε ότι οι αριθμοί που αναφέρονται στην έκθεση αφορούν την περίοδο ως τις 20 Δεκεμβρίου.
Στην έκθεση επισημαίνεται ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 1.400 εξόδους το 2020, χωρίς να δίνονται άλλες λεπτομέρειες.
Αναφορικά με τη Λωρίδα της Γάζας, 176 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Χαμάς, προς το Ισραήλ, εκ των οποίων 80 αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας και 90 έπεσαν σε άδεια οικόπεδα, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.
(φωτο:unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















