Για την αύξηση των κρουσμάτων κορvνοϊού αλλά και των διασωληνωμένων τόνισε ότι “εξελίσσεται επώδυνα η κατάσταση και αργά. Δεν είμαστε βέβαια σε κατάσταση που έχει ξεφύγει το πράγμα, άλλες χώρες αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα από την Ελλάδα, αλλά η κατάσταση εξελίσσεται δύσκολα και θα πρέπει να καταβληθεί μια συνολική προσπάθεια”.
“Χρειάζεται πολύ πιστή στήριξη των τρεχόντων μέτρων διότι θέλουμε την κοινωνία και την οικονομία ανοικτή. Άρα η κυκλοφορία του ιού υπάρχει, θα πρέπει να κοπεί όμως όπου υπάρχει περιττή κυκλοφορία” είπε ο κ. Εξαδάχτυλος, ενώ ερωτηθείς για τη χρήση μάσκα στους εξωτερικούς χώρους σημείωσε: “Η μάσκα προβλέπεται όπου υπάρχει συνωστισμός. Δεν βλέπω τον λόγο να φοράει κάποιος μόνος τη μάσκα έξω. Η Θεσσαλονίκη που είχε ένα πολύ καλό ρεκόρ μέχρι στιγμής χθες διπλασίασε τα κρούσματα. Τι συνέβη πριν από δυο εβδομάδες; Είχαμε τρελούς πανηγυρισμούς για αθλητικό γεγονός πολύ σημαντικό για την πόλη. Αυτά είναι γεγονότα που έχουν τίμημα. Οι κάθε είδους συνωστισμοί για οποιονδήποτε λόγο δημιουργούν πολύ μεγάλο πρόβλημα”.
Σχετικά με τη συγκέντρωση των 20.000 ατόμων έξω από το Εφετείο, είπε ότι τα αποτελέσματα θα φανούν σε δέκα μέρες. “Θα το δούμε σε δέκα μέρες και ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι αυτό που προβλέπουμε να δούμε”.
Σχετικά με το ενδεχόμενο lockdown και αν θα το αποφύγουμε, υπογράμμισε: “Eξαρτάται από το πώς θα συμπεριφερθούμε. Και υπάρχει και κάτι χειρότερο από το lockdown. Το καθυστερημένο lockdown, το οποίο είναι ακόμη χειρότερο γιατί εκεί κανείς έχει διπλά προβλήματα. Και τα προβλήματα του lockdown, και τα προβλήματα της καθυστέρησης αυτού, που σημαίνει μεγάλη υγειονομική κρίση. Πιστεύω αυτή τη στιγμή πως μπορούμε ακόμα να ανατρέψουμε την κατάσταση αλλά πρέπει να λειτουργήσουμε αποφασισμένοι και αυτόβουλα”.
enikos/ photo pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το πρώτο τρίμηνο του 2026 το ΑΣΣ Ελλάδας-Τουρκίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές
- Ρωσικά κεφάλαια: Ρωσικό δικαστήριο θα πραγματοποιήσει ακροαματική συνεδρίαση για την αγωγή της κεντρικής τράπεζας εναντίον του Euroclear
- Εντός ημερών ανοίγει ειδικός κύκλος μόνιμων προσλήψεων στους δήμους
- Εκτός Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Παππάς – Αναφορές για άγριο επεισόδιο με δημοσιογράφο
- Η Κίνα πήρε θέση για την κρίση στη Βενεζουέλα: «Το Πεκίνο αντιτίθεται στον μονομερή εκφοβισμό χωρών»
- Ο Τραμπ θα παραστεί στην υποδοχή των Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στη Συρία
- Ισπανία: Εκατοντάδες αλλοδαποί εκδιώχθηκαν από ένα πρώην λύκειο όπου είχαν κάνει κατάληψη
- Νέες «μόδες»: Σε ποιά χώρα ετοιμάζουν «δίκτυα κλιματικών καταφυγίων»;
- Χρυσή Αυγή: Την ενοχή των 42 κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας
- Δεν υπάρχουν οι Κινέζοι! Έφτιαξαν έναν χιονάνθρωπο-γίγας, vid









