Η κυβέρνηση Τραμπ ζήτησε από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να καθορίσουν εάν οι ισχύοντες νόμοι για το διαδίκτυο προστατεύουν τις εταιρείες social media από μηνύσεις για παρερμηνεία ή λογοκρισία στον ελεύθερο λόγο, δήλωσε ο Λευκός Οίκος σε δήλωση την Τετάρτη.
«Τη Δευτέρα, το Υπουργείο Εμπορίου, με την εντολή του εκτελεστικού διατάγματος του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για πρόληψη της διαδικτυακής λογοκρισίας, υπέβαλε αναφορά για να διευκρινίσει το πεδίο εφαρμογής του άρθρου 230 του νόμου περί ευπρέπειας στις επικοινωνίες του 1996.
Η αναφορά ζητά από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) να διευκρινίσει ότι η Ενότητα 230 δεν επιτρέπει σε εταιρείες κοινωνικών μέσων να αλλάζουν ή να ανασυντάσσουν τα λεγόμενα των χρηστών προκειμένου να διαφύγουν της αστικής ευθύνης», ανέφερε η δήλωση.
Η κίνηση πραγματοποιήθηκε αφού ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε επανειλημμένα τα social media και τις εταιρείες διαδικτύου ότι λογοκρίνουν συντηρητικές απόψεις.
(sputniknews – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο ΟΗΕ επιτρέπει στον Παλαιστίνιο πρόεδρο Αμπάς να απευθύνει ομιλία μέσω βίντεο
- Μεγάλα συνδικάτα απειλούν με νέο απεργειακό χάος την υπερχρεωμένη Γαλλία
- Ισραήλ: Σχεδόν μισό εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει την πόλη της Γάζας
- Νέο νατοϊκό αφήγημα: Η Εσθονία μιλάει για «βίαιη εισβολή» από τρία ρωσικά μαχητικά
- ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Τι επιδόματα θα πληρωθούν τη νέα εβδομάδα;
- Διεθνιστές εν δράσει! Φέρνουν πιο κοντά την ολική κατάρρευση της Ε.Ε. με αυτό που ανακοίνωσαν
- Ένταση με φωνές επιβατών σε πλοίο με προορισμό την Κρήτη που δεν έδεσε στη Μήλο
- Δυστοπικές εικόνες: Έβαλαν αναγνώριση προσώπου κατά τη διάρκεια συναυλίας, video
- Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή σε 47χρονο επειδή είχε αλυσοδεμένα 14 σκυλιά
- Εκκενώνεται το River West μετά από τηλεφώνημα για βόμβα
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΠΑΙΔΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΠΛΟΙΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΥΠΑ

ΑΓΡΟΤΕΣ

ΠΑΤΡΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
