Σύμφωνα με τον Αλεξάντερ Πανόφ, κορυφαίο επιστήμονα στο Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής στο πανεπιστήμιο της Μόσχας, «ο κύριος σκοπός αυτού του τηλεσκοπίου θα είναι να παρακολουθήσεις κοσμικές ακτίνες».
Το τηλεσκόπιο κατασκευάζεται για τη μελέτη των κοσμικών ακτίνων αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έρευνα για εξωγήινους πολιτισμούς.
«Ωστόσο, με αυτό το εργαλείο θα μπορεί κανείς να παρατηρήσει επίσης φωτεινές και σύντομες εκλάμψεις φωτός.
Το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναζήτηση εξωγήινων σημάτων. Εξάλλου, τι είναι οι φωτεινές εκλάμψεις; Ίσως κάποιος στέλνει στη Γη σήματα διαμέσου ενός καναλιού λέιζερ αντί του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων», πρόσθεσε ο επιστήμονας.
Σύμφωνα με τον επιστήμονα, η Ρωσία αναμένεται να φιλοξενήσει ένα διεθνές συνέδριο για την έρευνα εξωγήινης ζωής, στο σύντομο μέλλον. Ένας από τους στόχους του συνεδρίου είναι να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για πρότζεκτ με βάση τη Ρωσία, σχετικά με την έρευνα για την εξωγήινη νοημοσύνη (SETI).
«Αντί να διεξάγουμε επικεντρωμένη ακρόαση για σήματα από επιλεγμένα άστρα, πρέπει να στήσουμε δίκτυο ειδικών σταθμών ανά την υφήλιο για να εντοπίσουμε ραδιοφωνικά σήματα από διαφορετικά τμήματα του φάσματος, που προέρχονται από όλες τις γωνιές του σύμπαντος, 24 ώρες τη μέρα», ανέφερε ο επιστήμονας του πανεπιστημίου της Μόσχας, Αλεξάντερ Πανόφ.
(Sputniknews – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η εικόνα που αναπτέρωσε το ηθικό των δεξιών στις ΗΠΑ και φούντωσε τις φήμες! Video
- Χαμός και για την Μολδαβία! Τι φέρεται να ισχύει αυτή την στιγμή
- Απίστευτο! Πανεπιστήμιο στο Τενεσί θα διδάσκει αμερικανική ιστορία με… «Grand Theft Auto»
- Κελάρια και κουζίνα 2.200 ετών ανακαλύφθηκαν στην αρχαία ελληνική πόλη Σπάρτη της Μικράς Ασίας
- Ηράκλειο: Τρίχρονο αγοράκι παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ
- Νάουσα: Η Ελλάδα στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς κομπόστας ροδάκινου
- Η αντίδραση του Λευκού Οίκου στην πρόταση Πούτιν για την Νέα Συνθήκη
- Πρακτική άσκηση για νέους επιστήμονες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού
- Τι θα είναι στο επίκεντρο της ομιλίας του Τραμπ στον ΟΗΕ
- Η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι ΗΠΑ στον Πούτιν
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

συμβουλιο της επικρατείας

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΟΙΚΟΔΟΜΗ

ΕΜΠΟΡΙΟ

ΔΑΝΕΙΑ

ΔΥΠΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
