Αυτό τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.
Ο ίδιος πρόσθεσε: «Μάλιστα, περιμένουμε και κάποιες ελαφρές μειώσεις σε ορισμένες κατηγορίες, αλλά σίγουρα δεν θα υπάρξουν ανατιμήσεις. Χρειάζεται όμως παρ’ όλα αυτά, μια πάρα πολύ καλή έρευνα αγοράς από τους ίδιους τους καταναλωτές, διότι η έρευνα αγοράς είναι αυτή που διασφαλίζει ότι τα έξοδα που θα κάνουμε για το σχολείο, για τα σχολικά προϊόντα, θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερα με τη δυνατή καλύτερη ποιότητα. Οι καταναλωτές θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλα τα κανάλια, είτε τα φυσικά καταστήματα είτε και το διαδίκτυο, το οποίο είναι πάρα πολύ καλό και χρήσιμο για συγκρίσεις μεταξύ προϊόντων. Οπότε, αν χρησιμοποιήσουν μηχανές αναζήτησης, οι καταναλωτές θα δουν πολύ εύκολα ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη κλίμακα τιμών σε όλα τα προϊόντα. Σχολικές τσάντες, μολύβια, στυλό και φθηνότερα και ακριβότερα. Και ο καθένας μπορεί να επιλέξει αυτό που ο ίδιος επιθυμεί».
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά τη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, δήλωσε: «Τις επόμενες μέρες και εβδομάδες, οι οικογένειες με παιδιά σε σχολική ηλικία έχουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους τις τιμές των σχολικών ειδών. Ύστερα από συνάντηση που είχα με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, ανέλαβαν τη δέσμευση οι τιμές στα σχολικά είδη να παραμείνουν σταθερές σε σχέση με το 2024. Είναι αναμφίβολα μια θετική εξέλιξη που ελπίζω να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις.
Συνεχίζουμε την ίδια προσπάθεια με νέες πρωτοβουλίες, ελέγχους στην αγορά και νέα μέτρα που θα ανακοινώσουμε για το σύνολο των βασικών ειδών διατροφής και διαβίωσης το επόμενο διάστημα, με στόχο τη συγκράτηση του κόστους ζωής και την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των οικογενειών».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Πράσινο» φιάσκο; Εγκαταλείπουν στην Ε.Ε. την απαγόρευση των βενζινοκίνητων οχημάτων
- Γεωπολιτική «προώθηση» της Ρωσίας σε περιοχή τεράστιας στρατηγικής σημασίας
- “Ημέρα Αποκάλυψης”: Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έρχεται με κάτι πολύ δυνατό – ΒΙΝΤΕΟ
- ΒΙΝΤΕΟ: «Ο Μέγας Αλέξανδρος πίσω στην Αίγυπτο»
- Η Κλαυδία ερμηνεύει μοναδικά το “Δημοσθένους λέξις”, vid
- Η σκηνή αγώνων Tuk-Tuk στη Νοτιοανατολική Ασία…δεν είναι αστείο! Δείτε βίντεο
- Οι Ματ Ντέιμον, Αν Χάθαγουεϊ και Τομ Χόλαντ σε νέες εικόνες της Οδύσσειας
- Τι απάντησε η ΑΙ όταν γυναίκα ζήτησε να της πει…τα 8,2 δις ονόματα των ανθρώπων της Γης!
- Η Μελάνια Τραμπ τράβηξε τα βλέμματα με την εμφάνισή της…αγκαζέ με τον Άγιο Βασίλη! vid
- «Beauty and the Beast»: Η Disney ετοιμάζει μία νέα live action περιπέτεια του Γκαστόν
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ









