Σε βάρος του 19χρονου συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε συμμορία που διέπραττε ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ληστρική κλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων ενώ αναζητούνται και άλλα μέλη.
Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγεγραμμένων υποθέσεων ληστειών σε περίπτερα και μίνι μάρκετ και κατόπιν συνδυαστικής αξιολόγησης πληροφοριών και αποδεικτικών μέσων, εντοπίστηκε στις 7 Αυγούστου στην περιοχή του Ηρακλείου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηρακλείου, ένας 19χρονος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.
Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 19χρονος, λίγες ώρες νωρίτερα, μαζί με ένα συνεργό του, ακινητοποίησαν έναν υπάλληλο περιπτέρου με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα της ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα (συμμορία), τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, με σκοπό την τέλεση ληστειών και συνακόλουθα την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της ομάδας, κυρίως βραδινές ώρες, όπου η κίνηση ήταν μειωμένη, προσέγγιζαν υπαλλήλους περιπτέρων και μίνι μάρκετ και αφού τους απειλούσαν με τη χρήση μαχαιριού, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, ενώ δε δίσταζαν να ασκήσουν σωματική βία σε περίπτωση που τα θύματά τους αντιστέκονταν.
Από έρευνα στην οικία του συλληφθέντα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
- ρουχισμός που χρησιμοποίησε για την τέλεση των ληστειών,
- 2 τρίφτες,
- 7 συσκευές κινητών τηλεφώνων και
- μαχαίρι.
Από τη μέχρι τώρα προανακριτική έρευνα της ΕΛΑΣ έχουν εξιχνιαστεί 5 περιπτώσεις ληστειών σε περίπτερα και μίνι μάρκετ στις περιοχές του Ηρακλείου, της Πεύκης και της Νέας Ιωνίας.
Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άγρια επίθεση στο Αγρίνιο: Ταυτοποιήθηκαν τρεις άνδρες για τον ξυλοδαρμό πατέρα μπροστά στον γιο του
- Ουκρανική επίθεση σε δεξαμενόπλοιο
- ΒΙΝΤΕΟ: «Κοκκίνισε» η θάλασσα στο Παραλίμνι Κύπρου λόγω της κακοκαιρίας
- Νέος χαμός στην Eurovision: Και η Ισλανδία μποϊκοτάρει τον διαγωνισμό λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ
- Ο Παπαστεργίου γνωστοποίησε κάτι πολύ σημαντικό – Νέα εποχή
- ΥΠΑΑΤ: Τα μόνιμα μέτρα της κυβέρνησης για τους αγρότες – Στα 3,8 δις ευρώ οι πληρωμές το 2025
- Δανία: Τα ταχυδρομεία σταματούν τη διανομή αλληλογραφίας και πωλούν τα γραμματοκιβώτιά τους
- Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων – Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
- «Αδύναμος και ανασφαλής» ο Ζελένσκι – Προ εξελίξεων η Ουκρανία;
- Σοκ με 36χρονη Ρωσίδα influencer: Έβαλε τον γιο της σε σακούλα αποθήκευσης, ρούφηξε τον αέρα και τραβούσε βίντεο









