Την επαναφορά των απευθείας σιδηροδρομικών δρομολογίων στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο στον Νομό Έβρου ανακοίνωσε η Hellenic Train και επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών σε πρόσφατη περιοδεία του στην περιοχή.
Διαβάζοντας την από 22/12/2024 ανακοίνωση της Hellenic Train και το Δελτίο Τύπου για την έναρξη των σιδηροδρομικών δρομολογίων στις 06/03/2018 διαπιστώνουμε τα εξής:
Ότι πρόκειται για τα ίδια δρομολόγια που είχαν κοπεί το 2023, και μάλιστα σε μεγαλύτερους χρόνους σε σχέση με το 2018 (2 ώρες και 57 λεπτά αντί για 2 ώρες και 32 λεπτά που ήταν το 2018).
Το 2018 είχαμε 3 ζεύγη δρομολογίων καθημερινά στην γραμμή Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο και τώρα ανακοινώνεται μόνο 1.
Το 2019, υπήρχε τρένο που συνέδεε την Θεσσαλονίκη με την Αλεξανδρούπολη, το οποίο η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει με πρόσχημα τη συντήρηση των γραμμών το 2020, καταδικάζοντας τον Έβρο σε απομόνωση. Σήμερα τα τρένα σταματούν στις Σέρρες.
Πίσω από τις επικοινωνιακές φιέστες της κυβέρνησης και τα παχιά λόγια του Υπουργείου, η σημερινή κατάσταση δείχνει ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο παραμένει απαξιωμένο. Δεν υπάρχει αναβάθμιση χωρίς επέκταση του δικτύου, χωρίς βελτιωμένους χρόνους εκτέλεσης και πύκνωση των δρομολογίων.
Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας της γραμμής Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο, οι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι την Πέμπτη 26/12/2024 και την Παρασκευή 27/12/2024, τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν τελικά με λεωφορεία της Hellenic Train.
Ποια επαναλειτουργία εγκαινίασε ο κ. Οικονόμου και ποια τεχνική ετοιμότητα επιβεβαίωσε, όταν μετά από 3 ημέρες τα δρομολόγια εκτελούνται με λεωφορεία;
Σε ένα μόνο θα συμφωνήσουμε με τον κ. Οικονόμου. Ο Έβρος είναι εθνική υπόθεση και ο σιδηρόδρομος είναι εργαλείο για να ενισχύσουμε την προσβασιμότητα, την διασύνδεση και κατ’ επέκταση της ανάπτυξη της ακριτικής μας περιοχής.
Δεν κατανοούμε, όμως, ποια είναι η εθνικά και πολιτικά υπεύθυνη στάση της κυβέρνησης όταν δίνει σε κυκλοφορία μια γραμμή σε χειρότερη κατάσταση σε σχέση με εκείνη που παρέλαβε, και οι επιβάτες καταλήγουν να μετακινούνται με λεωφορεία.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:FREEPIK
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέα μόδα στην Ιαπωνία: Άνθρωποι διαλογίζονται μέσα σε φέρετρα -«Ατενίστε τη ζωή συνειδητοποιώντας τον θάνατο»
- Ένα «AI ανθρωποειδές» μετά από… λίγες μέρες στην Πολωνία, vid
- Σάλος στο διαδίκτυο με την εμφάνιση του Τζιμ Κάρεϊ – “Αυτός είναι ο σωσίας του”, vid
- Τεράστια απάτη στην Κρήτη με λεία άνω του 1 εκατ. ευρώ – Ο ένας παθών αυτοκτόνησε τον Δεκέμβριο
- Το μήνυμα-τελεσίγραφο του Όρμπαν στον Ζελένσκι
- Drones: Τι θα δημιουργηθεί στην Ρωσία με εντολή Πούτιν
- Πίνακας του Ντέιβιντ Χόκνεϊ από το 1965 πωλείται σε δημοπρασία – Ποια η εκτιμώμενη αξία του
- Χρυσή Αυγή: Αυτή είναι η ημερομηνία που θα ανακοινωθεί η απόφαση του Εφετείου
- Υπόθεση Έπσταϊν: Σήμερα η κατάθεση του Μπιλ Κλίντον μετά τα «δεν γνώριζα τίποτα» της Χίλαρι
- Έκπληκτοι οι περαστικοί: Μεσογειακή φώκια βγήκε στο δρόμο…στη Φθιώτιδα! ΦΩΤΟ
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ
ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΜΕΤΡΟ
ΓΙΟΡΤΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΑΔΕ
ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ
ΑΘΗΝΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ









