Όπως ανέφερε η κυρία Μαρκογιαννάκη, «το να κάνουμε συνεχώς διαπιστώσεις χωρίς να προχωρούμε σε λύσεις δεν αμβλύνει το πρόβλημα· παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές. Τα φυσικά φαινόμενα γίνονται ακόμη πιο έντονα λόγω της κλιματικής κρίσης, και το στοίχημα είναι να μην εξελίσσονται σε φυσικές καταστροφές. Πρέπει να εξετάσουμε τις υποδομές μας και να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητά τους, καθώς έχουν κατασκευαστεί πολλά χρόνια πριν, με διαφορετικά κριτήρια».
Σημείωσε ότι η λέξη-κλειδί είναι η προσαρμογή στα νέα κλιματικά φαινόμενα. «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει θεσπίσει το ψηφιακό μητρώο υποδομών, αλλά λίγα έχουν προχωρήσει. Δεν γνωρίζουμε την κατάσταση των υποδομών μας ώστε, βάσει της τρωτότητάς τους, να τις βάλουμε σε μια σοβαρή προτεραιοποίηση», προσέθεσε.
Περεταίρω, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου επισήμανε τη διάκριση αρμοδιοτήτων και υπογράμμισε ότι οι πολίτες δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλειά τους.
Δήλωσε, επίσης, πως με τη νέα χρονιά η αξιωματική αντιπολίτευση, όπως έχει προαναγγείλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, θα φέρει στη Βουλή το ζήτημα των υπέρογκων αυξήσεων που επιβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες στα ασφάλιστρα των συμβολαίων υγείας και των νοσοκομειακών καλύψεων. «Πρόκειται για ένα πρόβλημα που προέκυψε από νόμο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το 2020, και στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να αποκαταστήσει αυτή την αδικία» τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Μαρκογιαννάκη.
«Το 2024 ήταν μια χρονιά γεμάτη προβλήματα για τους Έλληνες πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών, όπως για τις τράπεζες, τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και για τη στέγαση», προσέθεσε, υπογραμμίζοντας ότι και το 2025 το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει δυναμικά, αναζητώντας λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των Ελλήνων πολιτών.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λέρος: Από εγκληματική ενέργεια ο θάνατος του 50χρονου – Δράστης ο γιος του
- Μαρινάκης για υπόθεση υποκλοπών: Η αντιπολίτευση προσπαθεί να μετατρέψει τη Βουλή σε δικαστήριο
- Παρέμβαση Μόσχας για το νέο πολεμικό μέτωπο που άνοιξε στην περιοχή της Ευρασίας
- Κούβα: Ανοικτές σε συνεργασία οι ΗΠΑ για την υπόθεση ανταλλαγής πυρών μεταξύ του λιμενικού και ενός ταχύπλοου από τη Φλόριντα
- Τ. Θεοδωρικάκος: Δίκαιη κατανομή των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου για την Ανταγωνιστικότητα
- Κοριτσάκι έπιασε την Κέιτ Μίντλετον από το παλτό και δεν την άφηνε – BINTEO
- Κοντά στην ολοκλήρωση των βασικών σταδίων κατασκευής του Κάθετου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου η Βουλγαρία
- Τουρκική επιστολή στον ΟΗΕ – Απάντησε η Ελλάδα
- Απόκοσμο σύννεφο από ακρίδες καλύπτει τα πάντα, vid
- Γερμανία: Στις 30 Ιανουαρίου 2027 η εκλογή του επόμενου Ομοσπονδιακού Προέδρου
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ
ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΜΕΤΡΟ
ΓΙΟΡΤΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΑΔΕ
ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ
ΑΘΗΝΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ









