λέγοντας πως « η Νέα Δημοκρατία «πετάει νούμερα και συνεχώς ψεύδεται» ενώ πρόσθεσε «το μόνο που έχουμε δει είναι μία αύξηση 2,4% στις συντάξεις και τίποτε άλλο
Όπως είπε ο κ. Τσουκαλάς «η Κυβέρνηση έχει μεν ως σημαία της τη μείωση 1% της ασφαλιστικής εισφοράς στις εργοδοτικές εισφορές, αλλά δεν λέει πουθενά ότι αυξάνει κατά 2,7% τις εισφορές για περίπου 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες. Εδώ έχουμε μία συνεχόμενη ψευδολογία».
Αναφορικά με το ζήτημα των τραπεζών, επανέλαβε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για έκτακτη φορολόγηση 5% στα κέρδη των τραπεζών, υπενθυμίζοντας «τη μεγάλη ψαλίδα του πάρα πολύ χαμηλού επιτοκίου καταθέσεων και του πάρα πολύ υψηλού επιτοκίου χορηγήσεων, από την οποία εξοικονομούν τεράστια υπερκέρδη».
Υπογράμμισε ότι «η Κυβέρνηση δεν έλεγε κουβέντα δύο χρόνια τώρα για τις τράπεζες. Ξαφνικά, μόλις κατάλαβε ότι στριμώχνεται από την πολιτική πίεση που ασκούμε, ήρθε να πει ότι θα παρέμβει. Εμείς, για να τη διευκολύνουμε και να τη βοηθήσουμε, φέραμε μία τροπολογία βάσει της απόφασης 168/2024 του Αρείου Πάγου η οποία έκρινε καταχρηστικούς τους όρους των συμβάσεων των τραπεζών όπου λένε ότι, ενώ έχει το δικαίωμα η τράπεζα όταν το Euribor αυξάνεται να αυξάνει το επιτόκιο, όταν μειώνεται έχει το δικαίωμα να μην το μειώσει. Ο Άρειος Πάγος είπε πως είναι παράνομο.
Επισήμανε ότι αυτό που ζητάει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι αυτό το σκεπτικό του Αρείου Πάγου να γίνει νόμος του κράτους.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίθανη 98χρονη παίζει ακόμη μπιλιάρδο και θα λάβει μέρος σε τουρνουά – Δείτε βίντεο
- Η «κυρά του Δέλτα» στον Έβρο έκανε το τραπέζι στον Μητσοτάκη με ντολμαδάκια, χέλι και τσίπουρο,vid
- Έγκλημα στη Βοιωτία: Νεκρός 27χρονος Πακιστανός μετά από επίθεση με μαχαίρι – Συνελήφθη ομοεθνής του
- Αρχαίο DNA λύνει το μυστήριο της ταφικής παράδοσης των κρεμαστών φερέτρων στην Κίνα
- Επικίνδυνα παιχνίδια στην Ανατολική Ευρώπη! Στο στόχαστρο και η Λευκορωσία
- Χανιά: Συνελήφθη 32χρονος κατηγορούμενος για ναρκωτικά και όπλα
- Ψηφίστηκε στην Βουλή το Ενιαίο Ψηφιακό Μητρώο παρακολούθησης υποθέσεων διαφθοράς
- Ισπανία: Η Βαρκελώνη διπλασιάζει τον φόρο για τους τουρίστες για να χρηματοδοτήσει τη στέγαση
- Νορβηγία: “Καλή” η κατάσταση της υγείας του βασιλιά Χάραλντ αλλά θα παραμείνει για νοσηλεία στην Τενερίφη
- ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 27 Φεβρουαρίου και 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου









