Το σήμα απονεμήθηκε με βάση τα συγκριτικά δεδομένα της Nat Tour (Nature & Tourism), που είναι η Ελληνική Εταιρεία Σήματος Ποδηλατικού Προορισμού, μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που ειδικεύεται σε υπηρεσίες ανάπτυξης του αειφόρου και βιώσιμου τουρισμού. Λειτουργεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών καθώς και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Το σήμα φιλικού προς το ποδήλατο προορισμού έχει απονεμηθεί έως τώρα μόνο σε δήμους, ενώ η Πιερία είναι ο πρώτος νομός που λαμβάνει την ανάλογη πιστοποίηση. Ο ποδηλατικός προορισμός της Πιερίας αποτελεί μέρος της υπό ανάπτυξη ποδηλατικής διαδρομής Ανατολικής Ευρώπης «Eurovelo 11». Θα συνδέσει και θα προτείνει διεθνώς τις κυριότερες διαδρομές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος στα όρια του νομού.
Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, λαμβάνοντας το σήμα τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «η ποδηλασία αποτελεί μια δημοφιλή δραστηριότητα, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες του νομού. Η Πιερία πρωτοστατεί και με προγραμματισμό ανταποκρίνεται στις τουριστικές απαιτήσεις του σήμερα και του αύριο. Συνεχίζουμε δυναμικά».
Στάθηκε, δε, στις ενέργειες που έγιναν από πλευράς της Αντιπεριφέρειας και του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) για τη συγκεκριμένη πιστοποίηση.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Προβλημάτισε η εικόνα του Ζελένσκι: Δεν πάνε καλά τα πράγματα για το Ουκρανονάτο – Video
- Εκπρόσωπος ΝΔ: Να μην γίνει η κινητοποίηση των αγροτών, ταλαιπωρία των πολιτών
- Επικό ΒΙΝΤΕΟ: Αλλοδαπός βγαίνει από φορτηγό και «παγώνει» όταν ακούει για τη Ρωσία
- Βενιζέλος: «Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις έχουν τελειώσει»
- Το μεγαλύτερο αεροπορικό ταξίδι στον κόσμο είναι γεγονός: Πτήση 29 ωρών από την Κίνα στην Αργεντινή
- Εκτός ελέγχου η βία ανηλίκων: Μαχαιρώθηκε από συμμαθήτριά της μέσα στο σχολείο!
- Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο υποκλίνεται στον Μάρτιν Σκορσέζε
- «Δεν θα πεθάνουμε για την Ουκρανία»: Γάλλοι φωνάζουν εδώ και τώρα για έξοδο από την Ε.Ε. – Video
- «Ecce Homo»: Το έργο του Μουνκάτσι από την “Τριλογία του Χριστού” έφτιαξαν μαθητές με 150.000 τουβλάκια LEGO, vid
- Με κάθε μέσο προσπαθούν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία για να γλιτώσουν την επιστράτευση, vid









