Ειδικότερα, το σύνολο των διακινούμενων επιβατών (αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών εξωτερικού και εσωτερικού) το πρώτο οκτάμηνο του έτους έφτασε τους 8.184.830 επιβάτες, έναντι 7.762.918 επιβατών το αντίστοιχο διάστημα του 2023.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ το κρατικό αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» εξυπηρέτησε εφέτος τον Αύγουστο 1.674.908 επιβάτες, ήτοι ποσοστό αύξησης +4,6% σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα, οι πιο σημαντικές αυξήσεις επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια διαχείρισης της ΥΠΑ τον Αύγουστο 2024 σε σχέση με πέρυσι, καταγράφηκαν στο αεροδρόμιο Κάσου +60,4%, στο αεροδρόμιο Μήλου με +36,3%, και στο αεροδρόμιο Σητείας με +29,8%.
Στατιστικά στοιχεία οκταμήνου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2024 για τα 39 αεροδρόμια: ‘Ανοδος +9,1% στην επιβατική κίνηση και +6,8% στις κινήσεις αεροσκαφών.
‘Ανοδος +9,1% σε σχέση με πέρυσι προκύπτει και στην επιβατική κίνηση οκταμήνου του έτους 2024 για το σύνολο των αεροδρομίων της χώρας που διεξάγονται εμπορικές πτήσεις (39 αεροδρόμια: 24 ΥΠΑ, 14 FRAPORT GREECE, ΔΑΑ). Συγκεκριμένα το σύνολο των επιβατών το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2024 έφτασε τα 54.769.867, έναντι 50.191.061 επιβατών το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023.
Όσον αφορά τον αριθμό κινήσεων αεροσκαφών (αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών εσωτερικού και εξωτερικού) στο οκτάμηνο του 2024, για το σύνολο των 39 αεροδρομίων της χώρας των οποίων τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας ασκεί κυρίως η ΥΠΑ, σημειώθηκε αύξηση +6,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου του 2023. Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν 415.121 πτήσεις, έναντι 388.579 πτήσεων το οκτάμηνο του 2023.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δύο συλλήψεις στη Θεσσαλία για παραβίαση μέτρων κατά της ευλογιάς αιγοπροβάτων
- Το μυστικό της επιδεξιότητας των ελεφάντων είναι τα…μουστάκια τους!
- Η Τζέσικα Γκάνινγκ θα υποδυθεί τη θρυλική Κας Έλιοτ του συγκροτήματος The Mamas & the Papas
- Τότε θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις Μόσχας-Κιέβου, σύμφωνα με το Κρεμλίνο
- Προφυλακιστέος ο 40χρονος που έκανε 10 διαρρήξεις καταστημάτων μέσα σε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη
- Νοτιοκορεάτης αρνείται ότι κατέφυγε στην πλαστική χειρουργική αλλά…κανείς δεν τον πιστεύει!
- Νιγηριανό επιβατικό αεροσκάφος έζησε τον τρόμο στον αέρα! Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ
- Βρέθηκε το αυθεντικό βίντεο της πλέον viral λέξης…”Technologia”!
- Κάλεσμα Κυρανάκη σε έμπειρα στελέχη από Ελλάδα και εξωτερικό για τις νέες διευθυντικές θέσεις στον ΟΣΕ
- Ο μικρότερος ουρανοξύστης στον κόσμο είναι το αποτέλεσμα μιας τεράστιας απάτης! vid
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΟΣΕ
ΑΠΟΜΙΜΗΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΒΑΜΒΑΚΙ
ΚΑΙΡΟΣ
ΑΣΕΠ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ









