Ατελείωτες συναντήσεις, συντριπτικά εισερχόμενα email και άλλα δυσκίνητα θέματα που σχετίζονται με την εργασία θα μπορούσαν να ανήκουν στο παρελθόν, εάν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Zoom έχει τον τρόπο του.
Ο Eric Yuan και η ομάδα του εργάζονται σε «τεχνολογία digital-twin», η οποία θα επέτρεπε στους εργαζόμενους να κλωνοποιηθούν και να παρακολουθήσουν τα avatar τους σε συναντήσεις και άλλες χρονοβόρες πτυχές της επαγγελματικής ζωής.
«Μπορώ να στείλω μια ψηφιακή έκδοση του εαυτού μου για να συμμετάσχω στις συσκέψεις, ώστε να μπορώ να πάω στην παραλία», είπε ο Yuan, 54 ετών, στο The Verge .
Η εφαρμογή της νέας τεχνολογίας, ωστόσο, εξαρτάται από τις προόδους της τεχνητής νοημοσύνης, είπε ο CEO στο περιοδικό.
«Σήμερα όλοι ξοδεύουμε πολύ χρόνο είτε κάνοντας τηλεφωνήματα, συμμετέχοντας σε συσκέψεις, στέλνοντας email, διαγράφοντας κάποια ανεπιθύμητα email και απαντώντας σε ορισμένα μηνύματα κειμένου, πράγματα που μας κρατάνε απασχολημένους όλη την ημέρα», είπε ο Yuan. «Πώς [μπορούμε] να αξιοποιήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη, πώς να αξιοποιήσουμε το Zoom Workplace, για να αυτοματοποιήσουμε πλήρως αυτό το είδος εργασίας; Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς».
Πρόσθεσε, «Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε τόσο πολύ χρόνο [σε συναντήσεις]. Δεν χρειάζεται να έχετε πέντε ή έξι κλήσεις Zoom κάθε μέρα. Μπορείτε να αξιοποιήσετε την Τεχνητή Νοημοσύνη για να το κάνετε αυτό.”
Ο Yuan είπε ότι η νέα πρωτοβουλία θα μπορούσε να είναι επαναστατική για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.
«Γιατί να μην αφιερώσεετε περισσότερο χρόνο με την οικογένειά σας; Γιατί να μην εστιάσετε σε μερικά πιο δημιουργικά πράγματα, κερδίζοντας πίσω τον χαμένο χρόνο σας, ή για να μπρέσετε να βοηθήσετε άλλους, σωστά;» είπε.
Όσο για ένα χρονοδιάγραμμα, ο Yuan είπε ότι όλα εξαρτώνται από την πρόοδο που σημειώνει η τεχνητή νοημοσύνη.
«Πιστεύω ότι προς το παρόν, το νούμερο ένα πράγμα είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο, και αυτό θα πάρει ακόμα λίγο χρόνο», είπε στο outlet . «Ας υποθέσουμε, πως σε πέντε ή έξι χρόνια από τώρα, ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι έτοιμη».
Πρόσθεσε, «Έτσι, μπορώ να στείλω την ψηφιακή μου έκδοση — μπορείτε να στείλετε την ψηφιακή σας έκδοση παντού».
Αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος σημείωσε ότι υπάρχει ένα πράγμα που η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να αντικαταστήσει στον χώρο εργασίας: τη σύνδεση με ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο.
“Πρέπει ακόμη να έχουμε προσωπική αλληλεπίδραση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πείτε ότι εσείς και εγώ καθόμαστε μαζί σε μια τοπική καφετέρια και κάνουμε μια πολύ οικεία συνομιλία – η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να το κάνει αυτό.”
Ο Yuan κατέληξε: «Νομίζω ότι σε λίγα χρόνια θα φτάσουμε εκεί, αλλά είμαστε μόνο στην αρχή».
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ιράν διεξήγαγε στρατιωτικά γυμνάσια, εκτοξεύοντας βαλλιστικούς πυραύλους σε προσομοιωμένους στόχους, vid
- Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: Παράταση και απλοποίηση διαδικασιών στο πρόγραμμα «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»
- Αρμενία: Προφυλακίστηκε αρχιεπίσκοπος με κατηγορίες που σχετίζονται με ναρκωτικά
- Ασφυκτικές πιέσεις στον Βέλγο πρωθυπουργό: Θέλουν να πει “ναι” στην κλοπή των ρωσικών κεφαλαίων
- Πτολεμαΐδα: Ανήλικος κατηγορείται ότι λήστεψε μίνι μάρκετ με την απειλή μπαλτά
- Έσπασε αγωγός ύδρευσης στη Μάνδρα- Έκτακτη διακοπή υδροδότησης
- Κακοκαιρία «BYRON»: Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου – Κλειστή η Παλαιά E.O. Αθηνών-Κορίνθου
- Αγρότες έκλεισαν με τα τρακτέρ τους την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Θήβας
- Το viral σκηνικό με τις υπογραφές ειρήνης που «έπεσαν» παρουσία του Τραμπ, vid
- Νέο «χτύπημα» της Ε.Ε. στο “Χ” του Μασκ









