Μια πόλη των ΗΠΑ αποφάσισε να υψώσει για ένα μήνα την παλαιστινιακή σημαία μαζί με την αμερικανική με αφορμή το Μεσανατολικό και έκτοτε έχουν ξεσπάσει σοβαρές αντιδράσεις, ενώ υπάρχουν φόβοι για επεισόδια.
Το περιστατικό διαδραματίζεται στην πόλη North Andover στη Μασαχουσέτη και η New York Post αναφέρει ότι όλα ξεκίνησαν στις 16 Οκτωβρίου, λίγες μέρες μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και την αρχή του βομβαρδισμού της Γάζας.
Τότε, μια φοιτήτρια κατέθεσε αίτημα στο δημοτικό συμβούλιο να υψωθεί η σημαία, σε ένδειξη συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό, καθώς μια μέρα πριν είχε γίνει αντίστοιχη κίνηση για το Ισραήλ. Το συμβούλιο ενέκρινε το αίτημα, αλλά μετά από έξι ώρες άλλαξε τον κανονισμό για τις σημαίες, ώστε να μην δημιουργηθούν αντίστοιχα επεισόδια.
Ειδικότερα, μέχρι τότε μπορούσε κάθε κάτοικος να ζητήσει να υψωθεί σημαία για οποιοδήποτε λόγο, αφού οι στύλοι θεωρούνται «δημόσιο φόρουμ». Υπό τον φόβο αντιδράσεων για το Μεσανατολικό όμως, αυτό άλλαξε και πλέον επιτρέπονται μόνο σημαίες με ουδέτερο περιεχόμενο ή για κυβερνητικούς λόγους.
Εντούτοις, δεν ακυρώθηκαν οι εγκρίσεις που είχαν δοθεί σε αιτήματα πριν την αλλαγή του νόμου, οπότε για ένα μήνα η παλαιστινιακή σημαία πρόκειται να κυματίζει δίπλα στην αμερικανική.
(με πληροφορίες από eleftherostypos. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















