Μετά από ένα πολύ «κλειστό» παιχνίδι (3-3 στο ημίχρονο), η Δέσποινα Δρακωτού «ξεκόλλησε» την Εθνική Ομάδα έπειτα από 10 λεπτά χωρίς τέρμα (αλλά με εξαιρετική κάτω απ’ την εστία της στο ίδιο διάστημα την Ευτυχία Κωνσταντινοπούλου), ενώ η Θεοφανία Γαλανοπούλου στα 3:24 απ’ τη λήξη της τρίτης περιόδου έδωσε αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα μας, κάνοντας το 5-3.
Η Ιταλία μέσα σε 30 δευτερόλεπτα βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει 5-5 με δυο τέρματα της Ελεονόρα Μπιάνκο (το δεύτερο με πέναλτι), οδηγώντας τον αγώνα σε ένα συγκλονιστικό φινάλε.
Η Δέσποινα Δρακωτού με το δεύτερο τέρμα της έδωσε προβάδισμα 6-5 στην Ελλάδα, 5:56 από τη λήξη. Η ελληνική άμυνα έκλεισε κάθε δίοδο στις Ιταλίδες και η Ευσταθία-Νεφέλη Κοβάτσεβιτς 3:09 από τη λήξη έδωσε και πάλι αέρα δυο τερμάτων, 7-5, δίνοντας προβάδισμα νίκης στη «γαλανόλευκη» ομάδα.
Η Ιταλία βρήκε γκολ ξανά από πέναλτι (7-6 η Μπιάνκο, 2:44 από τη λήξη), αλλά η Εθνική Ομάδα κράτησε τη νίκη, και ανέβηκε στο βάθρο.
ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 7-6
Τα οκτάλεπτα: 3-2, 0-1, 2-2, 2-1
Διαιτητές: Βιρίγιεβιτς (Σερβία), Βαν Ντούινεν (Ολλανδία)
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 2, Φουράκη, Δρακωτού 2, Πιοβάν, Κανελλοπούλου, Μπέτα, Παπαδοπούλου 1, Γαλανοπούλου 1, Κύρκου, Καραμπέτσου 1, Τσιάρα.
ΙΤΑΛΙΑ: Σεζένα, Μπιάνκο 3, Κασάρα 1, Πασκουαλίν, Μοσέτι, Λομπάρντο, Ολίβα, Μπακέλε 1, Σγκρο, Γκράσο 1, Καπέλο, Πολιντόρι, Ποζάνι.
(απεμπε – φωτο:freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γαλλία για Γροιλανδία: Η αποστολή ευρωπαίων στρατιωτικών επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο
- Θ. Κοντογεώργης για αγρότες: Χρήσιμη η συνάντηση της Δευτέρας – Με διάλογο θα έχουμε αποτελέσματα
- Ερώτηση Γ. Αυτιά σε Κομισιόν: «Ολοκληρώστε τη χρηματοδότηση του φράχτη στον Έβρο»
- ΔΥΠΑ -«Ημέρα Καριέρας» στο Περιστέρι: Περισσότερες από 8.000 θέσεις εργασίας για πάνω από 300 επιχειρήσεις
- Το αστείο βίντεο της ημέρας που ξετρέλανε το διαδίκτυο!
- Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου 2026, σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ
- Κ. Τσουκαλάς για FIR Αθηνών: Πώς ενήργησε η κυβέρνηση στα εξώδικα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας το 2021;
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 23,8% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων τον Δεκέμβριο
- Αμερικανός κωμικός «τρολάρει» τον Τραμπ στους δρόμους της Ινδίας – Τι τους πούλησε, vid
- Εκεί που «χωλαίνουν» οι ΗΠΑ, εμφανίζεται ο Πούτιν: Διαμεσολαβητής μεταξύ Ισραήλ και Ιράν









