Την πρώτη μεγάλη παραδοχή της αποτυχίας των Leopard στην περιβόητη αντεπίθεσή τους έκαναν οι Ουκρανοί.
Σύμφωνα με όσα είπε ο Αρχηγός του ουκρανικού στρατού, Βάλερι Ζαλούζνι, στην Washington Post «η Ουκρανία χρειάζεται οβίδες, αεροπλάνα και υπομονή και τόνισε ότι είναι ενολχητικό να λένε ότι η προέλαση είναι αργή, επειδή κάθε μέτρο κερδίζεται με αίμα.
Πολλά άρματα Leopard έχουν ήδη καταστραφεί, ένα Leopard στο πεδίο της μάχης δεν είναι Leopard, αλλά στόχος».
Εκτός των άλλων ζήτησε την άμεση παράδοση των F-16 στην Ουκρανία:
«Ο αριθμός των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ που βρίσκονται σε υπηρεσία κοντά στα δυτικά μας σύνορα είναι διπλάσιος από τον αριθμό των ρωσικών αεροσκαφών που καταστρέφουν τις θέσεις μας. Γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε τουλάχιστον το ένα τρίτο από εκεί και να το φέρουμε εδώ;.
Δεν χρειάζομαι 120 αεροπλάνα. Δεν πρόκειται να απειλήσω ολόκληρο τον κόσμο. Μια πολύ περιορισμένη ποσότητα θα ήταν αρκετή. Αλλά χρειάζονται. Επειδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος».
απεμπε-EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέος υφυπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεσμεύομαι για σκληρή δουλειά
- Το Ιράν επέτρεψε τη διέλευση πλοίων που μεταφέρουν απαραίτητα αγαθά στα λιμάνια του μέσω των Στενών του Ορμούζ
- Ο «γηραιότερος άνδρας στον κόσμο» ήταν ένας αγρότης που ζούσε στο Περού – Πέθανε λίγες μέρες πριν τα 126α γενέθλιά του
- Τι θα πληρωθεί από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ στους δικαιούχους ως τις 9/4
- Παίκτης και φίλαθλος πιάστηκαν στα χέρια σε αγώνα μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη – Στο νοσοκομείο και οι δύο
- Καραμανλής για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές»
- Συνεχίζεται το θρίλερ: Ιρανοί φύλαρχοι ψάχνουν οπλισμένοι τον αγνοούμενο πιλότο του F15 – BINTEO
- Νέος Υπ. Ανάπτυξης: «Δεν υπόσχομαι θαύματα»
- Ιράν: Βλήμα έπεσε πλησίον πυρηνικού εργοστασίου ρωσικών συμφερόντων
- Αναγέννηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με επενδύσεις και στρατηγικές συνεργασίες









