Μετά από μήνες συζητήσεων και σφοδρές πιέσεις ακόμα και ανατροπής του, ο Γερμανός καγκελάριος, Olaf Scholz, αποφάσισε να παραδώσει άρματα μάχης στην Ουκρανία, όπως μεταδίδει ο Spiegel.
Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού, η Γερμανία θα παραδώσει τα κύρια άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία. Σύμφωνα με αυτό, τουλάχιστον μία εταιρεία του Leopard 2A6 θα πρέπει να μεταβεί από την Γερμανία στην Ουκρανία.
Άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Σκανδιναβικών χωρών, θέλουν επίσης να παραδώσουν κύρια άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θέλει να χορηγήσει άδεια για εξαγωγή των «Panzer» που ανήκουν σε άλλα κράτη όπως η Πολωνία. Η Wall Street Journal ανέφερε προηγουμένως ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να προμηθεύσουν τα κύρια άρματα μάχης Abrams.
Τις τελευταίες εβδομάδες, η πίεση στον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς (SPD) έχει αυξηθεί σταθερά σχετικά με το θέμα των παραδόσεων Leopard. Από την Ουκρανία, διάφορες χώρες του ΝΑΤΟ, την γερμανική αντιπολίτευση αλλά και από τον κυβερνητικό συνασπισμό, υπήρχαν αυξανόμενες απαιτήσεις για την απελευθέρωση των αρμάτων μάχης.
Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ήδη βίντεο που φέρονται να δείχνουν μεταφορά Leopard προς τα ανατολικά
Russian source claims a train loaded with Leopard 2A5 tanks of the Bundeswehr is heading east. pic.twitter.com/zlvMIkSVuh
— Clash Report (@clashreport) January 24, 2023
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κορυφαία νομική σύμβουλος των Ε.Δ. του Ισραήλ τέθηκε υπό κράτηση – Το βίντεο που την «έκαψε»
- Κουπιάνσκ: Συνεχίζεται η παράδοση Ουκρανών στρατιωτών
- «Όχι» στην αποστολή ξένων στρατευμάτων στο Σουδάν λέει ο τοπικός πρωθυπουργός
- Συνέδριο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την Τεχνητή Νοημοσύνη – Ανάγκη η Εκκλησία να τοποθετηθεί με σαφήνεια
- Ιρανός πρόεδρος: Θα ξαναφτιάξουμε τις πυρηνικές εγκαταστάσεις που καταστράφηκαν
- Ενώ η Γκίλφοϊλ είναι πια στην Ελλάδα, αυτό ειπώθηκε για την Τουρκία
- ΗΠΑ: Συνεχίζεται η «φαγωμάρα» δεξιών και διεθνιστών όσο το Shutdown κλείνει τον ένα μήνα
- Σεισμός στο βόρειο Αφγανιστάν: Πάνω από 20 νεκροί και 320 τραυματίες – Δείτε βίντεο
- «Θα δώσετε Tomahawk στο Κίεβο;», ρώτησαν τον Τραμπ – Δείτε τι απάντησε, vid
- Τεταμένη η κατάσταση στη Σερβία: Θέλουν να «ρίξουν» τον φιλορώσο Βούτσιτς









