Τον Ιούλιο η τελετή παραλαβής του πρώτου Rafale της Ελλάδας

Όπως έγινε γνωστό, στις 21 Ιουλίου αναμένεται αν γίνει η επίσημη τελετή παράδοσης-παραλαβής του πρώτου Rafale βαμμένου με τα ελληνικά χρώματα, από τη Γαλλία στην Ελλάδα και η οποία θα λάβει χώρα, όπως είναι λογικό, στο γαλλικό έδαφος. Αντιπροσωπεία της Ελλάδας θα μεταβεί στη Γαλλία ενώ θα ολοκληρώνεται τότε και το πρόγραμμα εκπαίδευσης των πιλότων […]

Όπως έγινε γνωστό, στις 21 Ιουλίου αναμένεται αν γίνει η επίσημη τελετή παράδοσης-παραλαβής του πρώτου Rafale βαμμένου με τα ελληνικά χρώματα, από τη Γαλλία στην Ελλάδα και η οποία θα λάβει χώρα, όπως είναι λογικό, στο γαλλικό έδαφος.

Αντιπροσωπεία της Ελλάδας θα μεταβεί στη Γαλλία ενώ θα ολοκληρώνεται τότε και το πρόγραμμα εκπαίδευσης των πιλότων και τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας . Τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη του τύπου θα προσγειωθούν στην Ελλάδα προς το τέλος του έτους οπότε και θα αρχίσει και η σταδιακή επιχειρησιακή ενεργοποίηση της Μοίρας η οποία θα εξοπλιστεί με τα αεροσκάφη αυτά στην Τανάγρα και η οποία θα ολοκληρωθεί όταν παραληφθούν και τα 18 μαχητικά αεροσκάφη και ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες για να κηρυχθεί η Μοίρα ως επιχειρησιακή.

Τα υπόλοιπα μαχητικά θα καταφθάνουν ανά ένα ανά εξάμηνο με τη δεύτερη φουρνιά 6 μαχητικών να φθάνει στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2022 και η τρίτη το τελευταίο εξάμηνο του 2022 με αρχές του 2023.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί