Ιταλία: “Η χώρα μας επιβεβαιώνει την υποστήριξή της στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο”

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών της Ρώμης, η Ιταλία συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που πρόκειται να εκφράσουν με δήλωσή τους την εμπιστοσύνη τους στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) και την αντίθεσή τους στις κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η Ιταλία, μαζί με χώρες όπως ο Καναδάς, η Γερμανία, η Ιαπωνία και η Γαλλία, θα επιβεβαιώσουν την υποστήριξή τους στην ανεξαρτησία, την αμεροληψία και την ακεραιότητα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Όπως υποστηρίζεται, τέλος, η Ιταλία μαζί με άλλες χώρες επιθυμούν να προωθήσουν έναν εποικοδομητικό και συμπεριληπτικό διάλογο με τα κράτη που δεν αποτελούν μέρος του Καταστατικού της Ρώμης, όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη/ photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί