Τι ακριβώς συνέβη στην Μαύρη Θάλασσα με Ρώσους και Αμερικανούς

Το ρωσικό μήνυμα και ο κίνδυνος ΑΜΕΣΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ...

Ρωσικά ΜΜΕ σχολιάζουν την συντριβή ενός αμερικανικού drone MQ-9 στις ακτές της Κριμαίας μετά από παρέμβαση ρωσικού μαχητικού! ΕΔΩ η θέση της Ρωσίας!

Όπως γράφουν χαρακτηριστικά:

Το βράδυ μάθαμε για την πτώση του αμερικανικού UAV MQ-9 Reaper, το οποίο πετούσε πάνω από τα νερά της Μαύρης Θάλασσας μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τις ακτές της χερσονήσου της Κριμαίας.

Η απώλεια του drone επιβεβαιώθηκε αργότερα από Αμερικανούς αξιωματούχους. Σύμφωνα με τον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας σε Ευρώπη και Αφρική, στρατηγό Τζέιμς Χέκερ, το drone πετούσε και χτυπήθηκε σε ουδέτερο εναέριο χώρο.

🔻Τι συνέβη με το MQ-9;

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάφορες εκδοχές για το τι συνέβη:

▪️Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι οι ελιγμοί ενός ζεύγους ρωσικών μαχητικών οδήγησε στην πτώση του drone Su-27. Ένα από τα αεροσκάφη που απογειώθηκε για να αναχαιτίσει φέρεται να χρησιμοποίησε ένα γνωστό κόλπο – άνοιξε την βαλβίδα και περιέλουσε το drone με καύσιμο, καταστρέφοντας ουσιαστικά το MQ-9.

▪️Άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι η αιτία της συντριβής ήταν μια τεχνική δυσλειτουργία. Στην περιοχή της πτήσης του, φέρεται να υπήρχαν όντως αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, αλλά παρακολούθησαν μόνο την πτώση του UAV.

▪️Σύμφωνα με την τρίτη έκδοση, το MQ-9 Reaper κατέρριψε ένα ρωσικό μαχητικό με πύραυλο αέρος-αέρος, πράγμα που αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας του Ζελένσκυ, που απέρριψε και το αμερικανικό πεντάγωνο.

🔻Ποιο είναι το αποτέλεσμα;

Το τι πραγματικά συνέβη μπορεί να αποσαφηνιστεί από το βίντεο από την κάμερα ενός αμερικανικού drone, το οποίο βιντεοσκοπούσε κατά την πτήση. Πριν από την δημοσίευσή του, καθώς και την εμφάνιση φωτογραφιών από τα συντρίμμια, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία.

Πολύ πιο σημαντικό είναι κάτι άλλο: ένα τέτοιο περιστατικό ήταν αναπόφευκτο να συμβεί αργά ή γρήγορα.

Από τον Φεβρουάριο του 2022, αναγνωριστικά αεροσκάφη των χωρών του ΝΑΤΟ εργάζονται συνεχώς πάνω από τα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας. Τα drones RQ-4 συντονίζουν αεροπορικές επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και προκαλούν ανοιχτά τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας: υπάρχουν γνωστές περιπτώσεις παραβίασης του ρωσικού εναέριου χώρου.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα άλλο εναέριο αντικείμενο που πετούσε κοντά στην χερσόνησο θεωρήθηκε ως απειλή. Αυτό είναι απολύτως λογικό με φόντο τακτικές επιδρομές από ουκρανικά drones στην Κριμαία, οι οποίες πραγματοποιούνται με την άμεση υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τέλος, αναφέρεται ότι Ρώσοι ναύτες πραγματοποίησαν επιχείρηση έρευνας και κατάφεραν να σηκώσουν ορισμένα μέρη του αμερικανικού drone MQ-9A.

Ήταν υπέρ μας ότι το ίδιο το Reaper έφτασε πολύ κοντά στην Κριμαία και βρισκόταν 60 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σεβαστούπολης πριν από την πτώση, γεγονός που επέτρεψε στις μονάδες μας να ψαρέψουν ήρεμα τα συντρίμμια.

Ρουμανικά ελικόπτερα προσπάθησαν να πετάξουν στο σημείο της συντριβής, ωστόσο, αφού πέταξαν λίγο πάνω από 100 χιλιόμετρα, γύρισαν πίσω στη βάση. Και το αεροσκάφος AWACS G-550 της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας και το ανθυποβρυχιακό P-8A Poseidon πέταξαν στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας για να παρακολουθήσουν την κατάσταση.

photo telegram

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί