Τι λένε οι Ρώσοι για το αμερικανικό Drone

Τι μεταδίδει το RIA NOVOSTI...

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε σχέση με το περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή της Κριμαίας, όπου ρωσικό αεροσκάφος ΔΙΕΛΥΣΕ αμερικανικό drone πάνω από την Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε πως το drone με τους κλειστούς αναμεταδότες του πέταξε προς την κατεύθυνση των ρωσικών συνόρων. Μετά την ανακάλυψή του, μαχητικά από τις δυνάμεις αεράμυνας υπηρεσίας βγήκαν στον αέρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, ως αποτέλεσμα αιχμηρών ελιγμών, το αμερικανικό drone προχώρησε σε ανεξέλεγκτη πτήση, έχασε ύψος και έπεσε στο νερό. Το τμήμα τόνισε ότι τα ρωσικά μαχητικά δεν χρησιμοποίησαν αερομεταφερόμενα όπλα και δεν ήρθαν σε επαφή με το drone.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:

«Το πρωί της Τρίτης 14 Μαρτίου τρέχοντος έτους στη λεκάνη της Μ.Θάλασσας, στην περιοχή της χερσονήσου της Κριμαίας, από τα μέσα ελέγχου εναέριου χώρου των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας καταγράφηκε η πτήση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους τύπου MQ-9 με κατεύθυνση τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Όπως υποστήριξε το ρωσικό υπουργείο, «η πτήση πραγματοποιούνταν με απενεργοποιημένους αναμεταδότες και κατά παράβαση των ορίων ζώνης προσωρινού καθεστώτος απαγόρευσης χρήσης εναέριου χώρου, το οποίο έχει οριστεί για τους σκοπούς διεξαγωγής της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (σ.σ. του πολέμου στην Ουκρανία) και έχει κοινοποιηθεί σε όλους τους χρήστες του διεθνούς εναέριου χώρου και δημοσιευθεί σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες».

Κατά τη ρωσική πλευρά, «το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, λόγω απότομου ελιγμού του, περιέπεσε σε ανεξέλεγκτη πτήση με απώλεια ύψους και κατέπεσε στην υδάτινη επιφάνεια».

«Τα ρωσικά μαχητικά δεν χρησιμοποίησαν τα οπλικά τους συστήματα, δεν ήρθαν σε επαφή με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και επέστρεψαν αισίως στην αεροπορική τους βάση», καταλήγει το σχόλιο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, που αναμεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

frrepik

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί