Ρυμούλκηση για το USS Detroit μετά από βλάβη, vid

Το Αμερικανικό Ναυτικό ανέφερε ότι το πλοίο κλάσης Freedom USS Detroit (LCS 7) υπέστη βλάβη είτε σε κρίσιμο τμήμα του συστήματος πρόωσής του είτε έχει απωλέσει κάποιο μηχανικό μέρος του λόγω της βλάβης.

Λόγω της εκτεταμένης βλάβης, αναφέρεται ότι το σκάφος έχει χάσει την ηλεκτρική ισχύ του με αποτέλεσμα να μη μπορεί αν κινηθεί αυτόνομα και για το σκοπό αυτό στάλθηκε ρυμουλκό το οποίο ξεκίνησε την ρυμούλκηση του πλοίου ανοιχτά του Λιμανιού Κανάβεραλ στη Φλόριντα .

Δεν είναι η πρώτη φορά που πλοίο της κλάσης παθαίνει βλάβη  και χρειάζεται ρυμούλκηση και το ζήτημα μας απασχολεί καθώς η πάνω στην κλάση Freedom στηρίζεται και το σχέδιο αλλά και το προωστήριο σύστημα των πλοίων MMSC για τις οποίες η Ελλάδα θα αποστείλει Letter of Request προς την Κυβέρνηση των Η.Π.Α.

Αν η ελληνική πλευρά αποφασίσει να προχωρήσει στην αγορά και ναυπήγηση 4 MMSC, καλό θα είναι να έχουν μελετηθεί εκτενώς όλα τα περιστατικά βλαβών, το είδος τους αλλά και το πόσο χρειάστηκε να επιδιορθωθούν και με τι κόστος,  αφού πάνω σε αυτά στηρίζονται οι MMSC. Κανείς δε θέλει να πληρώσει αδρά για πλοία τα οποία θα βρίσκονται συνέχεια στο ναυπηγείο για επισκευές αφού έτσι εκτοξεύεται το κόστος κτήσης τους και επίσης, αυξάνονται οι πιθανότητες να υποστεί βλάβη το σκάφος σε χρονικό σημείο που δεν πρέπει, δηλαδή εν μέσω επιχειρήσεων. Ακυβέρνητο σκάφος σε περίπτωση επιχειρήσεων είναι ένα βυθισμένο σκάφος. Αν τα αποτελέσματα του μέχρι τώρα προωωστήριου συστήματος των MMSC δε μας καλύπτουν τότε θα πρέπει αυτό να αλλαχθεί πράγμα που θα ανεβάσει το κόστος κτλ.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.