• Αρχική
  • Άρθρα
  • Προσπάθεια χτυπήματος κατά εξεδρών υδρογονανθράκων από την Χαμάς

Προσπάθεια χτυπήματος κατά εξεδρών υδρογονανθράκων από την Χαμάς

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς με την ισλαμιστική οργάνωση να εκτοξεύει σωρεία πυραύλων με στόχο τις εξέδρες εξόρυξης φυσικού αερίου που βρίσκονται στο οικόπεδο Tamar

στα ανοιχτά του Ισραήλ σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης. Η επίθεση αυτή αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από τα σκάφη του Ισραηλινού Ναυτικού που πλέουν πλησίον της Λωρίδας της Γάζας και των εξεδρών εξόρρυσης.

Οι εξέδρες φυσικού αερίου προστατεύονται από πλοία κλάσης Sa’ar εξοπλισμένα με πυραύλους επιφανείας-αέρος τύπου Barak και σε κάποιες από αυτές έχει τοποθετηθεί και ένας εκτοξευτής Iron Dome στην πρύμνη όπου υπάρχει αρκετός χώρος, για περεταίρω αντιαεροπορική/αντιβληματική κάλυψη αφού το Iron Dome είναι ένα τυπικό σύστημα τύπου C-RAM.

Ως προς την υπόλοιπη επικράτεια του Ισραήλ, η Ισραηλινή Αεροπορία αν΄φερε σήμερα ότι έχουν εκτοξευτεί προς το Ισραήλ συνολικά 3150 περίπου ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας, με 450 να έχουν πέσει εντός της Γάζας λόγω αφλογιστίας ή κακής κατασκευής και το Iron Dome έχει αναχαιτίσει περίπου το 90% των εισερχόμενων ρουκετών.