Περισσότερες επενδύσεις στον τομέα των ηλεκτρονικών για την αντιμετώπιση της Κίνας θέλει ο CEO της Northrop Grumman

Οι ΗΠΑ ακόμα έχουν ένα σαφές τεχνολογικό προβάδισμα έναντι της Κίνας στον τομέα των ηλεκτρονικών και των υπολογιστικών συστημάτων, ειδικά σε συγκεκριμένους δε τομείς, όπως οι επεξεργαστές, δεν έχουν αντίπαλο. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει στο μέλλον αν οι ΗΠΑ δεν επενδύσουν άμεσα στον τομέα των ημιαγωγών όπως ανέφερε σε δηλώσεις του η CEO της […]

Οι ΗΠΑ ακόμα έχουν ένα σαφές τεχνολογικό προβάδισμα έναντι της Κίνας στον τομέα των ηλεκτρονικών και των υπολογιστικών συστημάτων, ειδικά σε συγκεκριμένους δε τομείς, όπως οι επεξεργαστές, δεν έχουν αντίπαλο. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει στο μέλλον αν οι ΗΠΑ δεν επενδύσουν άμεσα στον τομέα των ημιαγωγών όπως ανέφερε σε δηλώσεις του η CEO της Northrop Grumman, Kathy Warden.

Για να αποφύγουν οι ΗΠΑ το σενάριο να τις προσπεράσει η Κίνα στον πολύ σημαντικό αυτό τεχνολογικό τομέα χρειάζονται κατά τη Warden άμεσες επενδύσεις στον τομέα των ημιαγωγών και της ανάπτυξης της ηλεκτρονικής τεχνολογίας υψηλών επιδόσεων και προδιαγραφών.

Η Κυβέρνηση Μπάιντεν μέσω του Πενταγώνου έχει ήδη προβλέψει επενδύσεις αξίας 2.3 δις δολαρίων για το οικονομικό έτος του 2022 για τον τομέα των μικροηλεκτρονικών, 87ο περίπου εκ. για την τεχνητή νοημοσύνη και ακόμα περίπου 400 εκ. για την ανάπτυξη των δικτύων τεχνολογίας 5G. Μαζί με τη λεγόμενη CHIPS Act η οποία είναι ένας εφαρμοστικός νόμος που τέθηκε σε ισχύ λόγω της μεγάλης έλλειψης σε ημιαγωγικά στοιχεία εξαιτίας της πανδημίας, θα γίνουν επιπλέον επενδύσεις ύψους 50 δις δολαρίων για αυτόν τον τεχνολογικό τομέα.

Είναι πολύ σημαντικό κατά τη Warden οι ΗΠΑ να έχουν από τον καιρό της ειρήνης στο έδαφός τους και στη διάθεσή τους, όλα τα απαραίτητα ημιαγωγά στοιχεία και να απεξαρτηθούν πλήρως από την Κίνα καθώς σε περίπτωση σύρραξης θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για τις ΗΠΑ και τη βιομηχανική τους παραγωγή. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι χρειάζεται όλα τα ημιαγωγά στοιχεία να παράγονται εντός των ΗΠΑ αλλά ότι η εφοδιαστική αλυσίδα της βιομηχανίας χρειάζεται αν έχει όλα τα βασικά εξαρτήματα που απαιτεί η παραγωγή της.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί