• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παρουσίαση του νέου υπερελαφρού πολυβόλου 5.56 ή 7.62 χλστ από την FN (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρουσίαση του νέου υπερελαφρού πολυβόλου 5.56 ή 7.62 χλστ από την FN (ΒΙΝΤΕΟ)

Η γνωστή βελγική εταιρεία FN Herstal παρουσίασε το νέο της υπερελαφρύ πολυβόλο σε διαμέτρημα είτε 5.56 χιλ. είτε 7.62χιλ. ΝΑΤΟ, με την ονομασία FN EVOLYS.

Χαρακτηριστικά του νέου πολυβόλου είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ ελαφρύ πολυβόλο με δυνατότητα κατασκευής του και για τα δύο διαμετρήματα που χρησιμοποιούνται από την πλειοψηφία των στρατών παγκοσμίως αυτή τη στιγμή. Ο σχεδιασμός του επιτρέπει  την προσθήκη αρκετών παρελκόμενων όπως σκοπευτικά και θερμικά σκοπευτικά, χειρολαβές κτλ. ενώ επιτρέπει στο χειριστή τον εύκολο χειρισμό του, τηρουμένων των χαρακτηριστικών των όπλων της FN. Το σύστημα γέμισης περιλαμβάνει μία νέα πατέντα της FN για ευκολότερη και άμεση γέμιση μέσω ενός θα λέγαμε καθετήρα στον οποίο τοποθετείται η δεσμίδα και αυτός ο καθετήρας βάζει κατευθείαν την πρώτη σφαίρα στη σωστή θέση στη θαλάμη χωρίς να χρειάζεται προσοχή όπως στα καλσικά πολυβόλα όπως στο MG3 για παράδειγμα όπου ανοίγοντας το καπάκι χρειάζεται η αρχή της δεσμίδας να τοποθετηθεί στη θαλάμη ακριβώς εκεί που πρέπει.

Το όπλο κρίνεται ως πολύ ποιοτικό με μία αρχική ματιά και η FN έχει ενσωματώσει σε αυτό μερικές δικές της κατοχυρωμένες πατέντες ενώ πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι το όπλο είναι αρκετά ελαφρύ, επιτρέποντας στον πεζό στρατιώτη να έχει ακόμα μεγαλύτερη ευκολία μετακίνησης και φυσικά μεταφοράς περισσότερων πυρομαχικών, ειδικά στην έκδοση των 5.56 χιλ. .

ΠΗΓΗ ΥΠΟΤΙΤΛΙΣΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ: proelasi .com / fnherstal  πρωτότυπο

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.