Οι Βρετανοί διπλασιάζουν τα στρατεύματά τους στην Εσθονία

«Το Ηνωμένο Βασίλειο διπλασιάζει το προσωπικό του στην Εσθονία και στέλνει πρόσθετο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων τανκς και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης.

Στρατεύματα και οχήματα θα αρχίσουν να κινούνται προς την Εσθονία σήμερα», ανέφερε το μήνυμα.


Το υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι η Royal Welsh Battle Group, η οποία περιλαμβάνει τεθωρακισμένα οχήματα και προσωπικό, θα εγκαταλείψει την περιοχή Sennelager στη Γερμανία και τις βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα αρχίσει να φτάνει στην Εσθονία την επόμενη εβδομάδα.

Ελικόπτερα Απάτσι θα σταλούν σύντομα σε στρατιωτικές ασκήσεις με συμμάχους που θα πραγματοποιηθούν στην Ανατολική Ευρώπη.


Επιπλέον, τέσσερα επιπλέον βρετανικά αεροσκάφη Typhoon θα αρχίσουν σύντομα να περιπολούν στους ουρανούς πάνω από την Ανατολική Ευρώπη μαζί με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, το βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Trent έχει ήδη ξεκινήσει περιπολίες στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με συμμάχους του ΝΑΤΟ από Καναδά, Ιταλία, Ισπανία και Τουρκία και το πλοίο HMS Diamond ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην περιοχή τις επόμενες ημέρες.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι από τους 350 Βασιλικούς Πεζοναύτες από τη μονάδα 45 Commando έχουν ήδη φτάσει στην Πολωνία. Επιπλέον, η Βρετανία έχει θέσει άλλους 1.000 στρατιωτικούς σε επιφυλακή για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας εάν χρειαστεί.

(sputniknews – φωτο:pexels)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί