Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις συμφώνησαν για την Λιβύη! Πρέπει να εκδιωχθεί η Τουρκία

Τι σημαίνει αυτό για την χώρα μας...

Σε συμφωνία κατέληξαν τελικά οι ευρωπαϊκές χώρες για την επιχείρηση επιβολής του εμπάργκο όπλων, τηρώντας το ψήφισμα του Ο.Η.Ε., στη Λιβύη. Ο Υπ. Εξ. της Ελλάδας κ. Δένδιας είχε εμφανιστεί θετικός ως προς την τελική κατάληξη των συνομιλιών και είχαμε αναφερθεί γι αυτό σε άρθρο μας ΕΔΩ!

Τις προηγούμενες μέρες είχε γίνει φανερό ότι δεν επερχόταν συμφωνία μεταξύ των κρατών καθώς υπήρχε διαφωνία, ιδίως από τις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες για το ζήτημα των μεταναστών που μπορεί να περισυλλεγούν από τα πλοία των δυνάμεων επιτήρησης. Η ανησυχία αυτή εκτέθηκε από τα κράτη αυτά γιατί θεωρούν, και ορθώς, ότι οι δουλέμποροι και οι ΜΚΟ θα εκμεταλλευτούν την παρουσία των πλοίων της δύναμης ώστε να μεταφέρουν λαθρομετανάστες από τη Λιβύη στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα τελικά δήλωσε ότι θα διαθέσει δικό της λιμάνι γι αυτές τις περιπτώσεις αλλά τυχόν λαθρομετανάστες θα διανεμηθούν σε όλα τα συμμετέχοντα με μέσα τους κράτη, ώστε να κατανεμηθεί το βάρος ισόποσα σε όλους και η ανάγκες αυτών θα καλυφθούν από τα κοινοτικά κονδύλια.

Μπορεί αυτό να φαντάζει ως μεγάλη υποχώρηση για την Ελλάδα, δηλαδή να δεχθεί πιθανόν και άλλους παράνομους μετανάστες αλλά στη ζυγαριά μεταξύ της επιτυχούς επιβολής του εμπάργκο και της επικράτησης λόγο αυτού του Χαφτάρ και άρα την εκδίωξη της Τουρκίας από την περιοχή, το κόστος αυτό κρίθηκε από την ελληνική πλευρά αποδεκτό. Άλλωστε μία φίλια κυβέρνηση προς την Ελλάδα, στη και αναλόγως τι έχει ειπωθεί μεταξύ ελληνικής πλευράς και Χαφτάρ, μπορεί στο μέλλον να μην έρχονται από εκεί παράνομους μετανάστες.

Αρκετοί ίσως δεν αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι για την Ελλάδα το ζήτημα της Λιβύης ζήτημα στο οποίο το el.gr είχε αναφερθεί εκτενώς ΕΔΩ και καλό είναι να αναθεωρήσουν.

Η θέση της Ελλάδας ως προς τη Λιβύη είναι μία και θα παραμείνει σταθερή. Η Τουρκία πρέπει να φύγει από εκεί πάση θυσία.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί