Οργανώνεται η επιχείρηση για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Κατά τη συνδιάσκεψη του Βερολίνου για το ζήτημα της Λιβύης η Γερμανία είχε καλέσει άπαντες πλήν Ελλάδας, η οποία είναι μία από τις χώρες που θίγονται άμεσα από το ζήτημα του ποιός θα επικρατήσει στη Λιβύη. Η απάντηση της ελληνικής διπλωματίας ήταν να καλέσει και να δεχτεί το Στρατάρχη Χαφτάρ, ηγέτη του Εθνικού Στρατού της […]

Κατά τη συνδιάσκεψη του Βερολίνου για το ζήτημα της Λιβύης η Γερμανία είχε καλέσει άπαντες πλήν Ελλάδας, η οποία είναι μία από τις χώρες που θίγονται άμεσα από το ζήτημα του ποιός θα επικρατήσει στη Λιβύη.

Η απάντηση της ελληνικής διπλωματίας ήταν να καλέσει και να δεχτεί το Στρατάρχη Χαφτάρ, ηγέτη του Εθνικού Στρατού της Λιβύης(LNA) για συνομιλίες που είχαν σαν απώτερο σκοπό της στήριξη του στρατάρχη Χαφτάρ και τον δυνάμεών του από την ελληνική κυβέρνηση και την κοινή σχεδίαση για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Με την επιβολή της εκεχειρίας , τέθηκε ταυτόχρονα και το ζήτημα της επιβολής εμπάργκο στην εισαγωγή παντός είδους οπλισμού και στρατιωτικών μέσων προς τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές της Λιβύης.

Η Τουρκία φυσικά δεν τήρησε το μέτρο και συνέχισε την αποστολή με πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα προς το αεροδρόμιο της Τρίπολης μεταφέροντας οχήματα, αντιαεροπορικά μικρού βεληνεκούς, τεθωρακισμένα προσωπικό και πολλούς Σύριους μισθοφόρους που είναι φτηνοί και σε επάρκεια στην Τουρκική επικράτεια.

Η Ελλάδα που επιδιώκει την επικράτηση του Χαφτάρ ώστε να ακυρωθεί το τουρκο-λιβυκό σύμφωνο και να μην εγκατασταθούν οι Τούρκοι μόνιμα στη Λιβύη, έχει ως σκοπό την επιβολή του εμπάργκο σε θάλασσα και αέρα και γι αυτό ο Υπ.Εξ. της Ελλάδας κ. Δένδιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με την οργάνωση και εκτέλεση της επιχείρησης “Ειρήνη” θα επιβληθεί το πολυπόθητο εμπάργκο και εκεί θα είναι πεδίο δοκιμασίας όταν Τουρκικά σκάφη και αεροσκάφη θα προσπαθήσουν να το σπάσουν, ποιά θα είναι η αντίδραση της Ελλάδας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί