Νέος αιφνιδιασμός από τους Ρώσους! Δείτε τι drones έφτιαξαν!!!

Ανεβαίνουν καθημερινά επίπεδο!!!

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δοκιμάζουν συνεχώς νέα σχέδια στην ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, στοχεύοντας τα εξελιγμένα όπλα αξίας δισεκατομμυρίων που οι προστάτες του ΝΑΤΟ της Ουκρανίας έχουν στείλει στην περιοχή μάχης.

Οι Ρώσοι σχεδιαστές συστημάτων drone και ηλεκτρονικού πολέμου στην Τούλα ανέπτυξαν με επιτυχία ένα έξυπνο σύστημα καθοδήγησης drone με προβολή πρώτου προσώπου (FPV).

Ο νέος μηχανικός σχεδιασμός επιτρέπει στο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα να αναγνωρίζει και να επιτίθεται σε στόχους χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, είπε στο Sputnik ο Andrey Ivanov, δημιουργός του μαχητικού drone FPV “Ovod” (“Gadfly”) .

«Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος «Ovod-S» έχει ενσωματωμένο «Ploshchad». Εφαρμόζεται μέσω δύο τύπων παρακολούθησης: αλγοριθμική, όπου χρησιμοποιείται η τεχνητή όραση, και ένα νευρωνικό δίκτυο, που του επιτρέπει να αναγνωρίζει στόχους και να τους καταστρέφει», είπε ο Ιβάνοφ.

Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, αυτή η λύση θα επιτρέψει στα drones καμικάζι FPV να επιτίθενται σε στόχους ακόμα και όταν η επικοινωνία μεταξύ του χειριστή και του drone έχει χαθεί.

«Η αποτελεσματικότητα αυτής της λύσης οφείλεται στο γεγονός ότι ξεπερνάμε τα όρια της ραδιοορατότητας! Τουτέστιν, ενώ πίσω από ένα δάσος, έναν λόφο ή ένα κτίριο, χάνουμε την σύνδεση, έχοντας κλειδώσει έναν στόχο εκ των προτέρων, η συσκευή συνεχίζει να παρακολουθεί τον στόχο ακόμα κι αν η σύνδεση διακοπεί», είπε ο Αντρέι Ιβάνοφ.

Πρόσθεσε ότι το σύστημα καθοδήγησης AI διασφαλίζει ότι το drone συνεχίζει να εμπλέκεται με ακρίβεια και να χτυπά τον στόχο, «ανεξάρτητα από το αν είναι στατικός ή δυναμικός».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί