Μεγάλη προετοιμασία της Ρωσίας με ασκήσεις και τεχνολογίες αιχμής: Τι δοκιμάζει σε μεγάλα βάθη στη Βόρεια Θάλασσα;

Καθώς το ΝΑΤΟ πάει γυρεύοντας, μαζεύοντας όλο και περισσότερες δυνάμεις στη Μ. Θάλασσα.

Ο βόρειος στόλος της Ρωσίας έχει αρχίσει να δοκιμάζει συστήματα και όπλα των υποβρυχίων της σε μέγιστα βάθη, περίπου 500 μέτρων, στη θάλασσα του Μπάρεντς και της Νορβηγικής θάλασσας.
“Τα υποβρύχια του Βόρειου Στόλου έχουν ξεκινήσει μια ειδική άσκηση για να δοκιμάσουν τα συστήματα και τα όπλα των υποβρυχίων στα μεγάλα βάθη του Μπάρεντς και της Νορβηγικής Θάλασσας”, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Ρωσικού στόλου.
Στην άσκηση συμμετέχει πλήρωμα πολλών υποβρυχίων, συμπεριλαμβανομένων των υποβρυχίων τέταρτης γενιάς και θα διαρκέσει αρκετές ημέρες.
“Οι δοκιμές βαθέων υδάτων διεξάγονται σε βάθη πάνω από 500 μέτρα, μερικά από τα οποία είναι τα μέγιστα για τα περισσότερα υποβρύχια που υπάρχουν”, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου. Το απόσπασμα έκτακτης ανάγκης του Βόρειου Στόλου παρέχει υποστήριξη αναζήτησης και διάσωσης.

Το Ρωσικό Ναυτικό διαθέτει μικρότερους αριθμούς πολεμικών πλοίων από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, λόγω της τεράστιας εδαφικής έκτασης της χώρας που καλύπτει μεγάλο μέρος της υδρογείου, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης ναυτικού μεγάλου μεγέθους. Αυτό το μειονέκτημα όμως καλύπτεται με την εξοπλιστική υπεροχή του ρωσικού ναυτικού με τεχνολογίες αιχμής που ξεπερνούν αυτές των αντίστοιχων δυτικών σκαφών.

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, σε αυτή την υπεροχή, περιλαμβάνεται και η τεχνολογία που διαθέτει η United Shipbuilding Corporation (USC), Εταιρία Ενωμένων Ναυπηγείων της Ρωσίας για την κατασκευή κορβετών stealth. Σχετική δήλωση έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της USC, Alexei Rakhmanov, σε συνέντευξή του στο TASS.
Όπως είπε ο Rakhmanov, απαντώντας σε ερώτημα για το εάν τα ναυπηγεία της εταιρείας μπορούν να κατασκευάσουν πλοία με τεχνολογίες stealth:
“Είναι σίγουρα ικανά να κατασκευάσουν πλοία τέτοιας τεχνολογίας. Επιπλέον, ένα τέτοιο πλοίο –το Project 20386 Mercury corvette – είναι υπό κατασκευή τώρα”.

Η μείωση του εύρους ανίχνευσης για τα πολεμικά πλοία, με οποιαδήποτε βοήθεια αναγνώρισης, είναι ένα θέμα που θέλουν να επιλύσουν πολλές χώρες στο ναυτικό τους, δήλωσε ο ανώτερος διευθυντής, επικαλούμενος τα αντιτορπιλικά κλάσης Zumwalt ως παράδειγμα. “Παρ ‘όλα αυτά, κινούμαστε επίσης προς την ίδια κατεύθυνση”, πρόσθεσε ο Rakhmanov.

photo tweet screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί