Με 97 συμμετοχές η ελληνική αμυντική βιομηχανία στην έκθεση DEFEA

Η ελληνική αμυντική βιομηχανία δίνει δυναμικό «παρών» στην πρώτη διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας DEFEA 2021, με 97 κρατικά και ιδιωτικά εργοστάσια, ανάμεσα στις συνολικά 312 συμμετοχές στην έκθεση.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και θα διεξαχθεί στο Metropolitan Expo, από 13 έως 15 Ιουλίου.

Ιδιαίτερη παρουσία στην έκθεση θα έχουν τα Γενικά Επιτελεία Στρατού, Πολεμικού Ναυτικού και Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία, μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσουν τις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες και κυρίως τις διακρατικές ασκήσεις που διοργανώνουν φιλοξενώντας δυνάμεις από συμμαχικές και φιλικές χώρες.

Στην έκθεση, παρουσία θα έχουν και η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα. Στα περίπτερά τους, θα παρουσιάσουν το υψηλό τους επίπεδο, τόσο όσον αφορά στην καθημερινή ασφάλεια του πολίτη, όσο και στο ζήτημα της προστασίας των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων.

Το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας με την ενεργό συμμετοχή του στην έκθεση αξιοποιεί στο έπακρο εθνικά ωφελήματα, προσκαλώντας τις αντίστοιχες πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες φιλικών και συμμαχικών χωρών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα υποδεχθεί τους ομολόγους του σε στρογγυλή τράπεζα για τις ευρωπαϊκές αμυντικές πρωτοβουλίες.

Παράλληλα, το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας θα οργανώσει και άλλες συνεδριακές και ενημερωτικές εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας τη γεωπολιτική παράμετρο της DEFEA.

Από την πλευρά της, η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, με την συμμετοχή της, θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες διεθνών συνεργασιών με τις χώρες και τις βιομηχανίες που μετέχουν.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί