Πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές σε περίπτωση κακοκαιρίας για προστασία από τους κεραυνούς. Δέκα πράγματα που πρέπει να έχουμε κατά νου.
Με αφορμή την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, το ζήτημα της προστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα τους κεραυνούς έρχεται στο προσκήνιο.
Πάμε να δούμε λοιπόν δέκα χρήσιμες συμβουλές που θα μπορεί να φανούν σωτήριες σε περίπτωση κακοκαιρίας.
- Σε οποιαδήποτε περίπτωση μείνετε μακριά από δένδρα. Εάν βρίσκεστε σε δάσος και δεν προλαβαίνετε να μετακινηθείτε σε πιο ασφαλή περιοχή, βρείτε καταφύγιο κάτω από τα πιο χαμηλά δέντρα.
- Αποφύγετε τους τηλεφωνικούς στύλους, τους πυλώνες ενέργειας και γενικά οποιαδήποτε μορφή μεταλλικού σύρματος ή καλωδίου.
- Απομακρυνθείτε από περιοχές όπως παραλίες και γενικότερα νερό και αναζητήστε καταφύγιο σε κάποιο κοντινό κτήριο.
- Εάν βρίσκεστε σε αυτοκίνητο, σταματήστε το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου, σε περιοχή μακριά από δέντρα, και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης. Έχετε κλειστά τα παράθυρα και αποφύγετε την επαφή με τα μεταλλικά αντικείμενα του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο σας προστατεύει από τους κεραυνούς αρκεί να μην ακουμπήσετε κανένα μεταλλικό μέρος.
- Αν βρίσκεστε σε μεγάλο υψόμετρο, κατεβείτε γρήγορα σε χαμηλότερο υψόμετρο και αναζητείστε καταφύγιο.
- Αν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο, απομακρυνθείτε από τα παράθυρα, τις πόρτες, από σώματα καλοριφέρ και κάθε είδους σωληνώσεων. Ακόμη, μην ακουμπάτε μικρές ηλεκτρικές συσκευές (π.χ. ραδιόφωνο, στεγνωτήρας μαλλιών κ.λπ.) και μείνετε μακριά από τηλεοράσεις, μπανιέρες και νιπτήρες.
- Βγάλτε τις συσκευές από την πρίζα.
- Κλείστε το κλιματιστικό. Οι μεταβολές στην ηλεκτρική ισχύ λόγω των κεραυνών μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο μηχάνημα.
- Μη στέκεστε κοντά στα παράθυρα.
- Αν δεν μπορείτε να βρείτε καταφύγιο τότε πάρτε τη “θέση προστασίας από κεραυνό” δηλαδή καθίστε έτσι ώστε να ακουμπούν στο έδαφος μόνο τα δάκτυλα των ποδιών με τις φτέρνες ψηλά και ενωμένες και με τα χέρια σας καλύψτε το κεφάλι στο ύψος των αυτιών. Μην ξαπλώσετε ή μην ακουμπήσετε τα χέρια σας στο έδαφος.
news247 / photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Beauty and the Beast»: Η Disney ετοιμάζει μία νέα live action περιπέτεια του Γκαστόν
- Με τρακτέρ στο κέντρο των Τρικάλων και της Καρδίτσας οι αγρότες
- Ιωάννινα: Κινηματογραφική καταδίωξη 23χρονης που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
- Πού θα ταξιδέψουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Βορειοελλαδίτες – Το εξωτερικό κερδίζει τις προτιμήσεις
- Στον κλαμπ των δισεκατομμυριούχων ο Τζέιμς Κάμερον λίγο πριν την πρεμιέρα του «Avatar»
- Τι συμβαίνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Περίεργο το κλίμα
- Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2026
- Δομοκός: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία IC 57, Θεσσαλονίκη–Αθήνα, λόγω τεχνικού προβλήματος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Χαλκιδική: Στη φυλακή αστυνομικός που ζητούσε φακελάκι για να “σβήνει” παραβάσεις του ΚΟΚ
Κύρια Θέματα
16 Δεκεμβρίου - 17:42
16 Δεκεμβρίου - 21:32
16 Δεκεμβρίου - 21:24
16 Δεκεμβρίου - 17:51
16 Δεκεμβρίου - 14:20
16 Δεκεμβρίου - 16:16
16 Δεκεμβρίου - 08:34
16 Δεκεμβρίου - 07:53
16 Δεκεμβρίου - 15:18
16 Δεκεμβρίου - 17:36
16 Δεκεμβρίου - 16:56
16 Δεκεμβρίου - 11:54
16 Δεκεμβρίου - 15:33
16 Δεκεμβρίου - 07:39
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
16 Δεκεμβρίου - 20:53
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
16 Δεκεμβρίου - 20:45
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
16 Δεκεμβρίου - 11:37
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
16 Δεκεμβρίου - 11:23
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
16 Δεκεμβρίου - 10:46
ΑΓΡΟΤΕΣ
16 Δεκεμβρίου - 10:45
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
16 Δεκεμβρίου - 10:42
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
16 Δεκεμβρίου - 10:37









