Κατάρριψη αζέρικου drone με πυρά από.. ελαφρά όπλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία ύστατη τακτικήγια την κατάρριψη εναέριου στόχου, είναι η προσπάθεια προσβολής του από ένα φραγμό βλημάτων ελαφρών όπλων, αν ο στόχος κινείται φυσικά σε ένα σχετικά χαμηλό ύψος στο οποίο θα φτάνει το βεληνεκές των ελαφρών όπλων.

Ένα τμήμα πεζικού θέτει όλα τα όπλα του προς το στόχο και προσπαθεί να καλύψει μία ευρεία περιοχή με όλα τα όπλα, από την οποία θα διαβεί το αεροσκάφος και θα το χτυπήσει μία βροχή από βλήματα ελαφρών όπλων μεν φονικών δε λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού τους.

Στο παρακάτω βίντεο παρακολουθείτε μία ομάδα Αρμενίων στρατιωτών να βάλει εναντίων ενός drone των Αζέρων. Πιο συγκεκριμένα, η περιγραφή του βίντεο αναφέρει ότι πρόκειται περί ενός διπλάνου αεροσκάφους της σοβιετικής εποχής τύπου An-2. Οι Αζέροι έχουν μετατρέψει περισσότερα από 60 τέτοια διπλάνα σε Μη Επανδρωμένα αεροχήματα τα οποία χρησιμοποιούν για επιτήρηση και βομβαρδισμό των Αρμενίων.

Οι Αρμένιοι καταφέρνουν να ανατινάξουν στον αέρα το αζέρικο αερόχημα με συγκεντρωμένα και μαζικά πυρά ενώ αυτό βρίσκεται εμπρός ευθεία και υπό γωνία προς τον ουρανό, θέση πιο δύσκολη από το να βρίσκονταν για παράδειγμα ακριβως από κάτω από το αερόχημα. Το αερόχημα γαζώνεται από τις σφαίρες (υπάρχει αρκετός κόσμος που συμμετέχει στο εγχείρημα) και τελικά εκρήγνυται στον αέρα από τα πυρά.

Μπορεί κανείς να το πει τύχη, κανείς δε θα αδικούσε μία τέτοια δήλωση…