Ισραήλ: Ο στρατός κατηγορεί τη Χαμάς για τις 34 ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο σήμερα

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατoύ κατηγόρησε την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς για τις σημερινές επιθέσεις με ρουκέτες από τον Λίβανο.

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι το Ισραήλ θεωρεί υπεύθυνη την κυβέρνηση του Λιβάνου για τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από το έδαφός του.

“Το κόμμα που εκτόξευσε τις ρουκέτες από τον Λίβανο είναι η Χαμάς στον Λίβανο”, έγραψε ο Αβισάι Αντράεε σε μήνυμά του στο Twitter.

Νωρίτερα σήμερα, αξιωματούχος της Άμυνας δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να αξιολογεί την κατάσταση μετά την εκτόξευση ρουκετών εναντίον του εδάφους του από τον Λίβανο αλλά εργάζεται με βάση την υπόθεση ότι παλαιστινιακές φατρίες βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις,

Σε ανακοίνωσή του ο στρατός αναφέρει ότι 34 ρουκέτες ερρίφθησαν σήμερα το απόγευμα από τον Λίβανο προς το Ισραήλ, από τις οποίες 25 αναχαιτίστηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα και τουλάχιστον πέντε έπεσαν στο ισραηλινό έδαφος.

Το μέρος όπου έπεσαν οι ρουκέτες “εξετάζεται”, προσθέτει ο στρατός διευκρινίζοντας απλά ότι αυτά τα “στατιστικά στοιχεία δεν είναι οριστικά”.

Την ίδια ώρα τρεις πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας στη Βηρυτό είπαν στο Reuters ότι παλαιστινιακές φατρίες που έχουν τη βάση τους στον Λίβανο –όχι η υποστηριζόμενη από το Ιράν ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ– βρίσκονται πίσω από τις σημερινές επιθέσεις με ρουκέτες.

Η ισχυρή ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ ελέγχει την ασφάλεια στον νότιο Λίβανο, όπου υπάρχουν αρκετοί καταυλισμοί Παλαιστινίων προσφύγων και ένοπλες ομάδες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί