Μετά από μια συνάντηση την Παρασκευή, η κυβέρνηση σχημάτισε ομάδα εργασίας επιφορτισμένη με την «επανεξέταση δραστηριοτήτων και μέτρων» με στόχο την επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας 75 ημερών για τους άνδρες. Οι γυναίκες θα συνεχίσουν να μπορούν να υπηρετούν σε εθελοντική βάση.
Η μεταρρύθμιση θα βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων της βαλκανικής χώρας και θα ενισχύσει την άμυνά της έναντι πιθανής επίθεσης, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε στρατιωτική τελετή στην Μπαταΐνιτσα.
Η απόφαση για επαναφορά της στράτευσης έρχεται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ του Βελιγραδίου και της αποσχισθείσας περιφέρειάς του, του Κοσσυφοπεδίου, όπου οι ντόπιοι Σέρβοι διαμαρτύρονται κατά της αλβανικής κυβέρνησης.
Την περασμένη εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vulin, προειδοποίησε για πιθανή κλιμάκωση και είπε ότι το Βελιγράδι δεν θα κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια «όταν χρησιμοποιείται βία εναντίον των Σέρβων».
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός στη Βραζιλία: Τουλάχιστον 64 οι νεκροί από την αστυνομική επιχείρηση κατά του οργανωμένου εγκλήματος
- Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Το μεγάλο ΟΧΙ των ηρώων του 1940 είναι ένα παντοδύναμο ΝΑΙ στην ελευθερία και στην αλήθεια
- Οι Ρώσοι δίνουν στο Μινσκ το όπλο-«εφιάλτη» για την Δύση – Τι γνωστοποιήθηκε για τον Δεκέμβριο
- Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας – Νέοι φόβοι για την περιοχή
- Καρακάξα…βγαλμένη από θρίλερ! Επιτέθηκε σε γυναίκα αφήνοντάς την με σπασμένο λαιμό
- Συγκλονιστική καταδίωξη: Μοτοσικλετιστής σκότωσε αστυνομικό και δείτε τι έκανε συνάδελφός του! vid
- Ο κυκλώνας Μελίσσα έφθασε στη Τζαμάικα – Συγκλονιστικό βίντεο
- Ερντογάν και Στάρμερ υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση στην Τουρκία μαχητικών Eurofighter
- Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Κ. Μητσοτάκη
- Ο δολοφόνος του Τζον Λένον παραδέχεται επιτέλους τον πραγματικό λόγο που τον σκότωσε









