«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία. Η Σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας επιβεβαιώνει την αξία που έχουν ο διάλογος αλλά και οι σχέσεις καλής γειτονίας, ιδίως σε ένα ρευστό και συνεχώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον.
Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε έναν αναλυτικό συνολικό απολογισμό των διμερών μας σχέσεων τα τελευταία δύο και κάτι χρόνια, καθώς το 2023 κάναμε μια στρατηγική επιλογή να εντάξουμε τις επαφές μας σε μια δομημένη προσέγγιση τριών πυλώνων: τον πολιτικό διάλογο, τη θετική ατζέντα και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
Μέσα από αυτή τη διαδικασία πράγματι αποκαταστήσαμε ένα σαφές πλέγμα συναντήσεων και ανοικτών διαύλων επικοινωνίας προς όφελος των δύο λαών. Σήμερα συμφωνήσαμε σε μία σειρά από νέες κοινές πρωτοβουλίες που διευρύνουν το πεδίο της διμερούς συνεργασίας.
photo αρχείου Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπ. Πολέμου ΗΠΑ: «Δεν μας ανησυχεί ότι η Ρωσία ενημερώνει το Ιράν για πιθανούς αμερικανικούς στόχους»
- Τρία σκάφη κάηκαν στον λιμένα Σύρου – ΒΙΝΤΕΟ
- Ιράν στον ΟΗΕ: «ΗΠΑ και ισραηλινό καθεστώς χτυπούν αμάχους με θύματα γυναίκες και παιδιά»
- Αυτό συμβαίνει στην Κρήτη, ενώ όλοι έχουν στραμμένη την προσοχή τους στον πόλεμο
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Στα 10 δις το κόστος του πολέμου σε μία εβδομάδα πολέμου!
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Μαρτίου
- Η Φρεγάτα “Κίμων” στην Κύπρο: Το εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ από την Μεγαλόνησο
- Σαν σήμερα 7 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Πότε θα… ανακοινώσει το κόμμα του ο Α. Τσίπρας; Τι είπε από Θεσσαλονίκη
- Καιρός: Συννεφιά και τοπικές βροχές σήμερα – Αναλυτικά η πρόγνωση









