Ο Χαρντίπ Σινγκ Πούρι, διπλωμάτης καριέρας που στράφηκε στην πολιτική, είπε ότι ήταν μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Ειρήνης, μιας «δεξαμενής σκέψης» που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Νορβηγός διπλωμάτης και πρώην υπουργός Τέργε Ρόεντ-Λάρσεν, μέχρι το 2020. Εκείνη την εποχή, συναντήθηκε με τον Έπστιν «τρεις, το πολύ τέσσερις φορές».
Ο 78χρονος Ρόεντ-Λάρσεν έχει ζητήσει συγγνώμη για τις σχέσεις του με τον Έπστιν και η σύζυγός του, η Νορβηγίδα πρεσβευτής Μόνα Γιούλ, παραιτήθηκε για τον ίδιο λόγο.
Ο Πούρι απάντησε για τις επαφές του με τον Έπστιν όταν τον ρώτησε στο κοινοβούλιο ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ραχούλ Γκάντι, ο οποίος ανέφερε ότι το όνομα του υπουργού εμφανίζεται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε ο Αμερικανός χρηματιστής. Ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι να ξεκαθαρίσει ποιες ήταν οι δοσοληψίες της με τον Έπστιν.
Ο Πούρι ήταν πρεσβευτής της Ινδίας στα Ηνωμένα Έθνη μεταξύ 2009-13 και ανέλαβε υπουργός στην κυβέρνηση Μόντι το 2017.
Τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δείχνουν ότι ο Πούρι και ο Έπστιν αντάλλαζαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα περισσότερα εκ των οποίων αναφέρονταν στον ιδρυτή του LinkedIn Ράιντ Χόφμαν, τον οποίο ο Ινδός διπλωμάτης ήθελε να προσκαλέσει στην Ινδία για να διερευνήσει κατά πόσο προσφερόταν η χώρα του για επενδύσεις στον τομέα του διαδικτύου.
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπ. Πολέμου ΗΠΑ: «Δεν μας ανησυχεί ότι η Ρωσία ενημερώνει το Ιράν για πιθανούς αμερικανικούς στόχους»
- Τρία σκάφη κάηκαν στον λιμένα Σύρου – ΒΙΝΤΕΟ
- Ιράν στον ΟΗΕ: «ΗΠΑ και ισραηλινό καθεστώς χτυπούν αμάχους με θύματα γυναίκες και παιδιά»
- Αυτό συμβαίνει στην Κρήτη, ενώ όλοι έχουν στραμμένη την προσοχή τους στον πόλεμο
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Στα 10 δις το κόστος του πολέμου σε μία εβδομάδα πολέμου!
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Μαρτίου
- Η Φρεγάτα “Κίμων” στην Κύπρο: Το εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ από την Μεγαλόνησο
- Σαν σήμερα 7 Μαρτίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Πότε θα… ανακοινώσει το κόμμα του ο Α. Τσίπρας; Τι είπε από Θεσσαλονίκη
- Καιρός: Συννεφιά και τοπικές βροχές σήμερα – Αναλυτικά η πρόγνωση









