ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΜΟ κήρυξε η Ουκρανία στο Ντονμπάς – Το Κίεβο φοβάται μαζική ρωσική εισβολή

Κινήσεις εντυπωσιασμού, σκοπιμότητας ή ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κηρύχθηκε στρατιωτικός νόμος στις περιοχές του Ντονμπάς.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι άρχισε να επιστρατεύει εφέδρους ηλικίας 18-60 ετών μετά την έκδοση σχετικού διατάγματος από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι,.

«Ο μέγιστος χρόνος επιστράτευσής τους είναι ένα έτος».

Παράλληλα το ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του κάλεσε το πρωί της Τετάρτης όλους τους Ουκρανούς πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα τη Ρωσία.

Το Κίεβο είναι πεπεισμένο πως είναι θέμα ωρών προκειμένου ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις να συγκρουστούν με τις ουκρανικές δυνάμεις στο Ντονμπάς, σε εδάφη που -επίσημα τουλάχιστον- η Μόσχα δεν αναγνώρισε ως “ανεξάρτητα”.

Θυμίζουμε πως σε χάρτη που είχε δημοσιεύσει χθες το απόγευμα το el.gr επισυνάπτονταν μερικοί από τους μεγαλύτερους εφιάλτες της ουκρανικής κυβέρνησης-“μαριονέτας”.

Τι είχαμε γράψει:

«Δεξιά είναι οι περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές, αριστερά εκείνα που ελέγχουν οι ουκρανικές δυνάμεις. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΝΤΟΝΜΠΑΣ ΠΟΥ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ. Αν δεν βρεθεί λύση διπλωματικά, τότε οι ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονται ΕΝΤΟΣ ΝΤΟΝΕΤΣΚ και ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ θα πρέπει να αποχωρήσουν ή ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΟΥΝ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…»

(φωτο:video screenshot)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί