Επίσπευση της κατασκευής των Okhotnik ζητά το Ρωσικό ΥΠΑΜ

Προ της έναρξης της  ρωσικής Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικού Υλικού MAKS 2021, το Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης φέρεται να ζητά από την κατασκευάστρια εταιρεία με αίτημά του όπως ανέφερε στο Ria Novosti  ένα εκ των μελών της Στρατιωικής-Βιομηχανικής Επιτροπής ο Sergei Smirnov, την επίσπευση των δοκιμών και της παραγωγής των Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων τύπου S-70 Okhotnik.

Ήδη το αερόχημα εκτελεί δοκιμές ενώ έχει εισέλθει στο στάδιο αρχικής παραγωγής με τα πρώτα αεροχήματα του τύπου να προβλέπεται να εξέλθουν του εργοστασίου το 2024. Οι Ρώσοι ιθύνοντες θεωρούν ότι το αερόχημα έχει εξαιρετικές δυνατότητες και θα ήταν μία πολύ καλή προσθήκη για τη Ρωσική Αεροπορία πλάι στα υπερσύγχρονα μαχητικά 5ης γενιάς Su-57 PAK-FA τα οποία έχουν αρχίσει να παραδίδονται στη Ρωσική Αεροπορία με τα Okhotnik να θέλουν να επιτελέσουν έναν αντίστοιχο ρόλο με αυτόν του προγράμματος Royal Wingman της Αυστραλίας.

Η επίσπευση που ζητά το Ρωσικό ΥΠΑΜ είναι για να μπορέσει να λάβει τα πρώτα αεροχήματα του τύπου αντί το 2024, το 2023 για να ενταχθούν γρηγορότερα σε επιχειρησιακή δράση.