Επένδυση 50 εκ. στη Sunlight η οποία γίνεται παγκόσμιος παραγωγός μπαταριών

Μία σημαντική εξέλιξη έρχεται από τον ιδιωτικό τομέα καθώς η εταιρεία Sunlight, θα επενδύσει των επόμενο χρόνο περί τα 50 εκ. ευρώ στο εργοστάσιό της που βρίσκεται στην Ξάνθη.

Από τα 50 εκ. ευρώ, τα  30 εκ. θα κατευθυνθούν προς το εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών μολύβδου-οξέως  της εταιρείας και θα αφορούν την αγορά νέου εξοπλισμού και μηχανημάτων  τελευταίας τεχνολογίας έτσι ώστε να ενισχυθεί η παραγωγή της βιομηχανικής μονάδες από τις 4 GWh που βρίσκεται τώρα στις 5.3 GWh καθιστώντας το ως ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως στο αντικείμενο.

Το υπόλοιπο ποσό των 20 εκ. ευρώ θα διατεθεί στην ενίσχυση της παραγωγής των μπαταριών ιόντων λιθίου, μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σε πλειάδα σύγχρονων εφαρμογών όπως τα ηλεκτρικά- υβριδικά αυτοκίνητα, αποθήκευση ενέργειας κ.α. . Η δημιουργία γραμμής παραγωγής μπαταριών της συγκεκριμένης τεχνολογίας θα αποδώσει αρχικά μία γραμμή παραγωγής της τάξεως των 1.7 GWh με προοπτική αύξησή της στις 4 GWh τα επόμενα έτη ενώ με τη γραμμή παραγωγής θα δημιουργηθεί και γραμμή ανάπτυξης προϊόντων και εξαρτημάτων για την εν λόγω τεχνολογία μπαταριών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight κ. Λάμπρος Μπίσαλας αναφέρει σε δηλώσεις του:

«Με χαρά ανακοινώνουμε επιπλέον επένδυση 50 εκατ. ευρώ, η οποία είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τον στρατηγικό μας στόχο να πρωταγωνιστήσουμε στον κλάδο μπαταριών μολύβδου και λιθίου. Η επένδυση υλοποιείται ήδη και είμαστε ενθουσιασμένοι ενόψει της εγκατάστασης του νέου, υπερσύγχρονου εξοπλισμού που θα επεκτείνει περαιτέρω τις δυνατότητές μας. Στη Sunlight επιθυμούμε να καλύψουμε τόσο την τρέχουσα όσο και τη μελλοντική ζήτηση σε λύσεις εκτός δρόμου κινητικότητας και αποθήκευσης ενέργειας ΑΠΕ, αυξάνοντας την παραγωγική δυναμική μας και καθιστώντας τη βιομηχανική μας μονάδα στην Ξάνθη ένα πραγματικό giga-factory. Παράλληλα, συνεχίζουμε την πλήρη ενοποίηση της παραγωγικής μας διαδικασίας, προσφέροντας στους πελάτες μας ανά τον κόσμο ολοκληρωμένα συστήματα μπαταριών που συνδυάζουν καινοτομία, ασφάλεια και ποιότητα. Τέλος, είμαστε περήφανοι που αυξάνουμε την παραγωγική μας δυνατότητα, επεκτείνοντας τις νέες εγκαταστάσεις συναρμολόγησης στην Ιταλία και στις ΗΠΑ»

Υπενθυμίζουμε ότι η Sunlight πρόκειται να αναλάβει, κατά τα λεγόμενα όσων έχουν διαρρεύσει τον τελευταίο χρόνο στον τύπο, θα αναλάβει και την παραγωγή των νέων βαρέων τορπιλών για τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και τον επιπλέον μπαταριών που αυτές θα χρειαστούν ως ανταλλακτικά καθώς και άλλες εργασίες.

Πολύ σημαντική η επένδυση, τόσο από οικονομικής και βιομηχανικής άποψης όσο και τεχνολογικής και αμυντικής, για την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: Με πληροφορίες από kathimerini .gr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί