• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο Έβρος τα άλλαξε όλα! Όλοι θα μάθουν ποιος είναι το «αφεντικό» του Αιγαίου – Ποιο το νέο δόγμα των Ε.Δ. (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Έβρος τα άλλαξε όλα! Όλοι θα μάθουν ποιος είναι το «αφεντικό» του Αιγαίου – Ποιο το νέο δόγμα των Ε.Δ. (ΒΙΝΤΕΟ)

Η επιτυχία του Έβρου τον περασμένο Μάρτιο άλλαξε πολλά προς το καλύτερο.

Όλοι συνηγορούν πως η άμεση και συνάμα δυναμική αντίδραση της χώρας σε Έβρο και Ανατολικό Αιγαίο έδρασε κατασταλτικά στην τουρκική αλαζονεία.

Δίχως καμία αμφιβολία η κινητοποίηση από πλευράς ελληνικών δυνάμεων εξέπληξε την Άγκυρα η οποία περίμενε οι Έλληνες να μην αντιδράσουν για ακόμη μία φορά.

Αλλαγή δόγματος πάνω από το Αιγαίο

Η εντολή για αλλαγή δόγματος στα ελληνοτουρκικά έχει ήδη δοθεί και πλέον οι Έλληνες «δεν αφήνουν να πέσει τίποτα κάτω».

Το νέο δόγμα έχει δύο πολύ σημαντικές διαστάσεις:

.

  1. Άμεσες και δυναμικές απαντήσεις στις άθλιες προπαγάνδες των Τούρκων, κάτι που άρχισε με τις απαντήσεις της Αθήνας σε όλα τα fake news της Άγκυρας στον Έβρο
  2. Οι Έλληνες Ίκαροι στο Αιγαίο να μην αφήνουν τα τουρκικά μαχητικά να πάρουν ανάσα, δεδομένης ειδικά της ολοένα και αυξανόμενης προκλητικότητας στον αέρα.

.

Τις παραπάνω δύο διαστάσεις του νέου δόγματος της συνδυάζει πολύ εύστοχα το πρόσφατο περιστατικό με τη δημοσιοποίηση πλάνων και διαλόγων από αερομαχία στο Αιγαίο.

Θυμίζουμε πως στις 5 Μαϊου δημοσιεύτηκε από την ελληνική πλευρά βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο καταγράφεται το «κυνηγητό» από πλευράς ελληνικών μαχητικών εντός εθνικού εναέριου χώρου, στο Κεντρικό Αιγαίο.

Στα πλάνα μεταξύ άλλων εμφανιζόταν ένα τουρκικό F-16, που εισήλθε στο FIR Αθηνών, να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το στόχαστρο ελληνικού μαχητικού Mirage.

Τότε ήταν που ο Έλληνας πιλότος του Mirage αναχαιτίζοντας το εν λόγω τουρκικό μαχητικό ακούστηκε να λέει:

«τον έχω, τον έγραψα και σε κασέτα!».

Η φράση αυτή με το «λοκάρισμα» των τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο έκανε τον γύρο των ΜΜΕ, φτάνοντας μέχρι και στα βάθη της Τουρκίας.

Ήταν ένα τρανό παράδειγμα αλλαγής του δόγματος από τις Ε.Δ., οι οποίες πλέον «πυροβολούν κατά ριπάς» τα fake news των Τούρκων σε Αιγαίο και Έβρο.

Οι καθημερινές -και άγνωστες στους πολλούς- αερομαχίες στο Αιγαίο χαρακτηρίζονται από την αστραπιαία αντίδραση των Ελλήνων πιλότων αλλά και από την καθολική αριθμητική υπεροχή των ελληνικών μαχητικών έναντι των τουρκικών.

Κατά τις εντολές του Πενταγώνου, με το που εντοπίζεται οποιοδήποτε σκάφος εντός του εθνικού εναέριου χώρου το οποίο δεν έχει καταθέσει προηγουμένως σχέδιο πτήσης θα σηκώνονται ελληνικά μαχητικά ισάριθμα και σε αρκετές περιπτώσεις διπλάσια σε αριθμό, γεγονός που έχει αιφνιδιάσει τους Τούρκους πιλότους.

(φωτο:eurokinissi)