• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ελληνικά μαχητικά από τη Λιβύη μέχρι την Κύπρο! Οι Τούρκοι θα θυμηθούν ποιος είναι το αφεντικό στους αιθέρες

Ελληνικά μαχητικά από τη Λιβύη μέχρι την Κύπρο! Οι Τούρκοι θα θυμηθούν ποιος είναι το αφεντικό στους αιθέρες

Εγρήγορση, επιφυλακή και συνεχής εκπαίδευση, το μήνυμα που εκπέμπεται στις τάξεις της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Ιδιαίτερα έντονη θα είναι τις επόμενες μέρες η ελληνική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, τόσο στη θάλασσα όσο και στον αέρα με μπαράζ ασκήσεων.

Την αρχή θα κάνει η κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων νότια της Κρήτης για την οποία από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε σας ενημερώσαμε στο el.gr (Δείτε ΕΔΩ).

Συνολικά 4 F-16 Block 60 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αναμένεται να προσγειωθούν αύριο δευτέρα στην 115 Πτέρυγας Μάχης στη Σούδα, προκειμένου να αρχίσουν τις εκπαιδευτικές πτήσεις, καλύπτοντας ένα φάσμα από τα ανοικτά της Λιβύης μέχρι και το Καστελόριζο.

Μαζί με τα 4 μαχητικά τους αεροσκάφη, τα ΗΑΕ έστειλαν στην Κρήτη και τεχνικούς υποστήριξης.

.

Νέα 4μερής άσκηση-μήνυμα

Την ίδια στιγμή, στο διάστημα 25 – 28 Αυγούστου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μεγάλη αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-Κύπρου-Γαλλίας-Ιταλίας, γεγονός που αυτόματα θα επεκτείνει την εμβέλεια πτήσεων των ελληνικών μαχητικών μέχρι και την Αμμόχωστο της Κύπρου!

Στην 4μερή άσκηση μάλιστα οι Γάλλοι θα στείλουν τουλάχιστον 3 Rafale για κοινές πτήσεις με τα ελληνικά μαχητικά, ενώ άγνωστος είναι προς ώρας ο ακριβής ρόλος των ιταλικών δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω άσκηση πραγματοποιείται έπειτα από πρωτοβουλία αλλά και οργάνωση της ελληνικής πλευράς.

Το δε διάστημα στο οποίο η ελληνική παρουσία στον αέρα και τη θάλασσα στην Ανατολική Μεσόγειο θα είναι ιδιαίτερα πυκνή δεν είναι καθόλου τυχαίο και έρχεται να προστεθεί στην αναμενόμενη υποχώρηση του “Oruc Reis” και του ούτως ή άλλως αποκομμένου τουρκικού στολίσκου που προστατεύει το ερευνητικό.

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)