ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ και στις Ένοπλες Δυνάμεις! ΥΠΑΜ: «Έτσι γίνεται η σίτιση των ανεμβολίαστων»

Σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα μέτρα τα οποία συνακόλουθα ελήφθησαν, στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού,

έχει καθοριστεί ότι οι κλειστοί χώροι εστίασης λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι, αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, ενώ για το ανεμβολίαστο εν υπηρεσία προσωπικό, συνεχίζεται η διανομή γευμάτων σε πακέτο.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, Απόστολος Αβδελάς και Κωνσταντίνος Χήτας με θέμα «Σίτιση ανεμβολίαστου μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του σε Στρατιωτικές Μονάδες».

«Αποτελεί», είπε ο υπουργός, «κύριο μέλημα των διοικήσεων η λήψη όλων των καταλλήλων μέτρων ώστε να εξασφαλίζεται η σίτιση του ανεμβολίαστου προσωπικού, με κύριο γνώμονα την προστασία του από ενδεχόμενη μόλυνση από τον κορονοϊό […] Οι χώροι όπου σιτίζονται τα μόνιμα στελέχη, τα οποία δεν είναι εμβολιασμένα, είναι αξιοπρεπέστατοι και ευπρεπείς» επισήμανε.

«Η σίτιση του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού που εκτελεί υπηρεσίες, με τη διαδικασία του πακέτου μίας χρήσης και μακράν οργανωμένου χώρου εστίασης, είναι μία πρακτική που εφαρμόζεται στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, ανεξάρτητα από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό επιβάλλεται από το είδος της εκτελούμενης αποστολής ή υπηρεσίας καθώς και από τη γενικότερη φύση των στρατιωτικών καθηκόντων» κατέληξε στην απάντησή του ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί