Άσχημα νέα για τον Στρατό της Γερμανίας! Άγχος για πιθανό πόλεμο με την Ρωσία

Τι «λύσεις» σκέφτονται!

Η Bundeswehr (Γερμανικός Στρατός) προσέλαβε περίπου 18.800 νέους στρατιώτες πέρυσι. Αν και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση το είχε στην πραγματικότητα σχεδιάσει διαφορετικά, το ποσοστό των ανηλίκων μεταξύ των νεοσυλλέκτων έχει αυξηθεί ξανά: Όπως δείχνει μια επισκόπηση από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας, 1.996 στρατιώτες ήταν μόλις 17 ετών την στιγμή της στρατολόγησής τους. Αυτό αντιστοιχεί σε μερίδιο 10,6 τοις εκατό από 9,4 τοις εκατό το προηγούμενο έτος.

Το SPD, η Συμμαχία 90/Οι Πράσινοι και το FDP είχαν συμφωνήσει η εκπαίδευση και η χρήση όπλων πρέπει να προορίζονται αποκλειστικά για ενήλικες στρατιώτες. Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τώρα ότι οι 17χρονοι υποψήφιοι θα προσληφθούν μόνο «αν περάσουν από ένα ολοκληρωμένο τεστ σωματικής και ψυχολογικής ικανότητας». Επιπλέον, η στρατιωτική εκπαίδευση θα περιλαμβάνει εκτεταμένους κανονισμούς προστασίας για ανηλίκους: «Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει: μη συμμετοχή σε υπηρεσίες φρουράς ή ξένες αποστολές, χρήση του όπλου μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς».

Ωστόσο, οι Γερμανοί δείχνουν πως εμπρός σε πιθανό πόλεμο με την Ρωσία θα στρατολογήσουν όσους μπορούν! Δεν αποκλείεται σε λίγο να στρατολογούνται μαζικά και αλλοδαποί!

Συνολικά 15.935 άνδρες και 2.867 γυναίκες ανέλαβαν υπηρεσία στην Bundeswehr πέρυσι, πραγματοποιώντας συνολικά 18.802 προσλήψεις. Αυτό ήταν ελαφρώς μεγαλύτερο από το προηγούμενο έτος: το 2022, ο αριθμός των νέων προσλήψεων αυξήθηκε κατά περίπου δώδεκα τοις εκατό σε 18.775. Το 2019 ξεκίνησαν την υπηρεσία τους 20.170 στρατιώτες.

Η τρέχουσα στρατιωτική έκθεση αναφέρει επίσης ότι η Bundeswehr έχει «ένα τεράστιο πρόβλημα προσωπικού». Κατά συνέπεια, «η Bundeswehr συρρικνώνεται και γερνάει». Η «ελκυστικότητα της δύναμης» πρέπει επομένως να «αυξηθεί επειγόντως». Σύμφωνα με την έκθεση, 181.514 στρατιώτες υπηρετούσαν στην Bundeswehr στο τέλος του περασμένου έτους, 1.537 λιγότεροι από το προηγούμενο έτος.

PHOTO ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί