• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ μετά από μία μέρα για το πλοίο που θα ΒΥΘΙΖΑΝ – Τι απαντούν οι Ένοπλες Δυνάμεις

ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ μετά από μία μέρα για το πλοίο που θα ΒΥΘΙΖΑΝ – Τι απαντούν οι Ένοπλες Δυνάμεις

Σήμερα θυμήθηκαν να… διαψεύσουν την «DIE WELT»

O εκπρόσωπος του τουρκικού Υπ.Εξ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το δημοσίευμα της «Die Welt» και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ότι ο Ερντογάν θέλει να βυθίσει πλοίο ή  να καταρρίψει μαχητικό χωρίς απώλειες, μάλλον για να απαντήσει στην τρύπα που προκάλεσε η φρεγάτα «Λήμνος» στην «Κεμάλ Ρέις», αλλά και για να προκαλέσει «ελεγχόμενο θερμό επεισόδιο».

Ο Χαμί Ακσόϊ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«H είδηση που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Die Welt για την ανατολική Μεσόγειο και κάνει αναφορά στη χώρα μας είναι εντελώς δημιούργημα φαντασίας.

Οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της χώρας μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελλάδας βασιζόμενος σε αυτό το δημοσίευμα το οποίο είναι δημιούργημα φαντασίας, δείχνει πως η χώρα αυτή βρίσκεται μακριά από την πραγματικότητα της ανατολικής Μεσόγειο και είναι αποτέλεσμα της προβοκατόρικης πολιτικής της που δεν αρμόζει στην διεθνή πρακτική και στο δίκαιο. Αντί οι ελληνικές αρχές να ασχολούνται με αυτά τα ψέματα, ας σταματήσουν τις κινήσεις που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή».

Για όλα τα ενδεχόμενα, από τον Έβρο μέχρι την Γαύδο είναι όλοι έτοιμοι, απαντούν οι επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι δεν κάμπτονται από τα τουρκικά παιχνίδια.

Οι Τούρκοι «έκοψαν» ελληνικές αντιδράσεις και μετά από μία μέρα διέψευσαν το δημοσίευμα, βλέποντας ακόμα μία φορά πως η Ελλάδα δεν υποχωρεί… Παράλληλα φέρονται να προειδοποιούν την Ευρώπη πως αδειάζει η κλεψύδρα.

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Die Welt», ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε πριν από λίγες μέρες εντολή για «βύθιση Ελληνικού πολεμικού πλοίου με τις λιγότερες δυνατές ανθρώπινες απώλειες» ή για «κατάρριψη Ελληνικού μαχητικού».

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα οι Στρατηγοί του Σουλτάνου το αρνήθηκαν

Δεν αποκλείεται φυσικά το δημοσίευμα να αποτελεί προπαγάνδα των Γερμανών, προκειμένου να στηρίξουν τις απειλές Ερντογάν. Βέβαια, δημοσιογράφος από την εν λόγω εφημερίδα είχε κρατηθεί σε τουρκικές φυλακές.

Ίσως και πάλι ο Ερντογάν να ψάχνεται για «θερμό επεισόδιο» χωρίς ανθρώπινες απώλειες και χωρίς τον κίνδυνο γενίκευσης της σύρραξης και ανοιχτής σύγκρουσης με την Ελλάδα. Ρωτώντας τους Στρατηγούς, αν αυτό είναι εφικτό με βύθιση πλοίου ή κατάρριψη μαχητικού, πήρε ενδεχομένως αρνητική απάντηση.